آیفون ۱۰ ساله شد، یک دهه پر چالش پیشِ روی کمپانی اپل

زمان حدودی مطالعه مطلب: ۴ دقیقه

احتمالاً در جریان هستید که آیفون این هفته ۱۰ ساله می‌شود و کمپانی اپل به مناسبت موفقیت‌هایی که در این ۱۰ سال به دست آورده، دلایل خوبی برای جشن گرفتن دارد. آیفون، اپل را از سطح یک کمپانی تولیدکننده لوازم کامپیوتری و موزیک‌پلیر به یکی از باارزش‌ترین شرکت‌های جهان تبدل کرده است.

نوشته‌های مرتبط
۱ از ۱۰۷

احتمالاً در جریان هستید که آیفون این هفته ۱۰ ساله می‌شود و کمپانی اپل به مناسبت موفقیت‌هایی که در این ۱۰ سال به دست آورده، دلایل خوبی برای جشن گرفتن دارد. آیفون، اپل را از سطح یک کمپانی تولیدکننده لوازم کامپیوتری و موزیک‌پلیر به یکی از باارزش‌ترین شرکت‌های جهان تبدل کرده است. هر اسمارت‌فونی بدون توجه به اینکه چه کمپانی آن را تولید کرده، به صورت پیش‌فرض در مقابل iPhone قرار می‌گیرد و در اغلب موارد نیز توان رقابت با آن را ندارد. اپل بخش بزرگی از بازار را در اختیار دارد و این همان نکته‌ای است که باعث شده کمپانی‌های بزرگی مثل آمازون، مایکروسافت، گوگل و فیس‌بوک، اپل را به عنوان بزرگ‌ترین رقیب خود ببینند. به همین علت پیش‌بینی می‌شود که اپل دهه سخت‌تر و پرچالش‌تری را نسبت به ده سال گذشته پیش‌روی خود داشته باشد.

تسلط بی‌چون‌وچرای آیفون تقریباً همه رقبا را کلافه کرده است تا جایی که زاکربرگ بار‌ها بیان کرده که شبکه‌های اجتماعی باید پلتفرم خود را برای گوشی‌های هوشمند طراحی کنند و یا آمازون هم بخش فروش کتاب Kindle خود را از iPhone حذف کرده تا سهم ۳۰‌ درصدی اپل حاصل از فروش کتاب‌ها را پرداخت نکند.

البته که اندروید نسبت به iOS همچنان رایج‌ترین سیستم‌عامل گوشی‌های هوشمند به حساب می‌آید، ولی این آیفون است که بیشترین سود را در بازار به جیب می‌زند. ترکیب iOS و iPhone طی سال گذشته تقریباً هر رقیبی را از میدان به در کرده است. نوکیا سیمبین، Rim و بلک‌بری، WebOS اچ‌پی و حتی سیستم‌عامل‌های متنوع مایکروسافت برای موبایل، همگی تقریباً نابود شده‌اند. در حالی که اپل بخش بزرگی از بازار اسمارت‌فون را در قبضه دارد، دیگر رقبا مجبور هستند در بخش‌های دیگری سرمایه‌گذاری کنند.

فیس‌بوک

فیس‌بوک در عوض توجه خود را در زمینه واقعیت مجازی و واقعیت افزوده و چت‌بات‌ها متمرکز کرده است. اگرچه که هدست‌های VR در حال حاضر بخش کوچکی از بازار را به خود اختصاص داده، ولی احتمالاً در آینده‌ای نزدیک، بازار فروش آن بسیار بزرگ خواهد شد و بر سر تصاحب بازار آن بین کمپانی‌ها رقابتی شدید شکل می‌گیرد. به علاوه مسنجر چت‌بات فیس‌بوک نیز امکانات بسیار زیادی را به کاربران خود ارائه می‌دهد، بدون اینکه پولی را بابت آن به App Store پرداخت کند.

آمازون

آمازون هم مشغول کار و توسعه طرح‌های مبتکرانه خود است. اسپیکر هوشمند Echo یکی از نوآوری‌های جذاب آمازون است که در ده‌سال آینده می‌تواند آن را بسیار گسترش دهد. این اسپیکر به همراه ربات هوشمند و مجازی Alexa به تدریج در حال تبدیل شدن به یک سیستم فوق‌العاده برای انجام کار‌های مختلف مثل مدیرت خانه یا وظایف دیگر است. نسخه جدید این اسپیکر که با صدای کاربر کنترل می‌شود به یک نمایشگر نیز مجهز است.

Amazon Echo

مایکروسافت

مایکروسافت اولین شرکتی است که به صورت جدی در بخش واقعیت افزوده AR فعالیت داشته است. این کمپانی عینک‌های HoloLens را طراحی کرده و هنوز نیز مشغول کار بر روی آن است. به علاوه با توجه به اینکه مایکروسافت موفقیت زیادی را در اسمارت‌فون‌ها نداشته، تمرکز خود را بر روی طراحی نسخه جدید و کاملاً متفاوتی از ویندوز گذاشته است. به علاوه مایکروسافت و فیس‌بوک بر روی پروژه‌ی مشترکِ طراحی یک عینک AR کار می‌کنند. این دو کمپانی احتمال زیادی می‌دهند که تکنولوژی واقعیت افزوده جایگزین گوشی‌های هوشمندو یا هر چیز دیگری که صفحه‌نمایش دارد، بشود. مایکروسافت در یکی از کنفرانس‌های HoloLens اذعان داشت که چرا مردم باید همیشه یک نمایشگر را با خود حمل کنند وقتی‌ می‌توانند همه‌چیز را در زاویه دید چشم خود مشاهده کنند.

HoloLenz

گوگل

گوگل نیز مشغول بهبود اسپیکر‌های هوشمند خانگی خود است. علاوه بر این انتظار می‌رود که همچنان بخش زیادی از توان خود را بر روی پیشرفت و به روز‌رسانی نرم‌افزارهای خود اختصاص دهد. البته که گوگل بر روی طراحی هدست ‌ VR خود، Daydream ecosystem نیز متمرکز است. احتمالاً نسل جدید این هدست با ظاهری متفاوت در آینده دوباره جای خود را در بازار باز می‌کند.

Google VR

اپل چه برنامه‌ای دارد؟

اپل در این رقابت جدید با دیگر غول‌های تکنولوژی، مشکلات متفاوتی را خواهد داشت. آمازون، گوگل، مایکروسافت و دیگر کمپانی‌های بزرگ درگیر بازار گوشی‌های هوشمند نیستند. همین امر دست آن‌ها را برای ورود به تکنولوژی‌های جدید باز می‌گذارد، بدون اینکه مجبور باشند از بخش بزرگی از درآمد خود چشم‌پوشی کنند. در این میان گوگل از آزادی عمل بسیار بیشتری نیز برخوردار است چرا که بیشتر درآمدش به بخش جست‌وجو‌های اینترنتی و مسائل مربوط به آن گره خورده است و نه اندروید و اپلیکیشن‌هایی که به صورت رایگان در اختیار عموم قرار می‌دهد.

HomePod

با توجه به اینکه آینده‌ روشنی برای گوشی‌‌های هوشمند به این شکلی که امروز هستند، پیش‌بینی نمی‌شود، اپل باید برای هر قدمی در برنامه‌های خود به صورت حساب‌شده‌ عمل کند چرا که حیات این کمپانی به فروش گوشی‌های هوشمند گره خورده است. اپل در سال‌های گذشته حرکت‌‌های کوچک ولی بسیار مؤثری را برای ورود به سطح جدیدی از تکنولوژی انجام داد. در سال ۲۰۱۱ آن‌‌ها از ربات مجازی Siri رونمایی کردند. هرچند که Alexa سود زیادی را برای آمازون به همراه داشت، ولی سیری در حال حاضر پرکاربردترین ربات صدای مجازی به حساب می‌آید.

اپل فعالیت‌های آینده‌نگرانه دیگری هم داشته است. آن‌‌ها در کنفرانس WWDC2017، از اسپیکر هوشمند HomePod رونمایی کردند و AR Kit نیز به iOS 11 اضافه شد. به نظر می‌رسد که اپل برای ادامه صدرنشینی خود مجبور به ورود به دنیای AR بوده است. احتمالاً آن‌ها قصد دارند تا پیش‌روی خود را از این به دنیای عینک های VR گسترش بزنند.

منبع: ‌Business Insider

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.