اپل واچ X؛ نقطه عطف ساعت هوشمند اپل

زمان حدودی مطالعه مطلب: 3 دقیقه

در بخش پایانی مراسم رونمایی از آیفون ۶ در سال ۲۰۱۴، تیم کوک، مدیرعامل اپل، گفت: «یک چیز دیگر!» سپس با پخش یک ویدئوی کوتاه از اولین نسل اپل واچ رونمایی کرد. حال با گذشت ۱۰ سال از زمان معرفی اپل واچ، بسیاری از افراد انتظار یک تحول عظیم در این گجت پوشیدنی محبوب اپل را دارند. در حقیقت اپل در سالگرد ۱۰ سالگی آیفون، با معرفی آیفون X، یک قدم فراتر از همه کمپانی‌ها گذاشت و محصولی ارائه کرد که الگوی تمام گوشی‌های هوشمند دنیا شد.

اولین شایعات در مورد اپل واچ X در ابتدای سال ۲۰۲۳ مطرح شد. یک خبرگزاری فرانسوی ادعا کرد قرار است همانند آیفون خبری از نسل نهم نباشد و اپل مستقیم به سراغ نسل دهم برود. حرف X که به صورت Ten یا ده خوانده می‌شود، اشاره به دهمین سالگرد معرفی آیفون داشت.

اگرچه سال گذشته چنین اتفاقی نیوفتاد و اپل از اپل واچ سری ۹ رونمایی کرد. در نتیجه کاملاً منطقی است که نسل دهم اپل واچ امسال همزمان با معرفی سری آیفون ۱۶ در تاریخ ۱۹ شهریور رونمایی شود. با وجود این، هنوز هم مشخص نیست که اپل از یک محصول متفاوت و پیشرو با نام اپل واچ X رونمایی می‌کند یا با رویکردی محافظ کارانه اپل واچ سری ۱۰ را به بازار عرضه خواهد کرد. یکی از این دلایل این است که عرضه رسمی نسل اول اپل‌واچ ۷ ماه از زمان معرفی آن طول کشید. در نتیجه اپل برای عرضه بی‌نقص یک کالای انقلابی نیاز به زمان بیشتری خواهد داشت.

به علاوه، شایعات مختلفی از سوی منابع موثق مانند آقای مارک گورمان در مؤسسه بلومبرگ منتشر شده که نشان می‌دهد اپل واچ ۱۰ صرفا یک نسخه بهبود یافته از نسل‌های پیشین است. طبق این شایعات، اپل واچ ۲۰۲۴ صرفا باریک‌تر از نسل گذشته خواهد بود و تفاوت ظاهری خاص دیگری ندارد. این منبع ادعا کرده بود که اپل در حال توسعه یک سیستم جدید آهنربایی برای اتصال بند اپل واچ است. اما در صحبت‌های اخیر او، سخنی از این مورد به میان نیامده است.

ویژگی‌هایی که انتظار می‌رفت اپل در اپل واچ ۱۰ قرار بدهد شامل تشخیص آپنه خواب و فشار خون بالا می‌شد. مارک گورمان در این خصوص ادعا می‌کند این ویژگی‌ها هنوز آماده عرضه نیستند. در واقع اپل به مشکلات متعددی در تشخیص دقیق فشار خون بالا با اپل واچ برخورده که عرضه این قابلیت را به تأخیر انداخته است. تشخیص آپنه خواب نیز به سنجش غلظت اکسیژن خون نیاز دارد. این ویژگی به طور موقت در اپل‌واچ غیرفعال شده زیرا اپل همچنان درگیر دعواهای حقوقی بر سر حق ثبت اختراع این سیستم است.

تحلیلگر نام‌آشنای مسائل کمپانی اپل یعنی آقای مینگ چی کو در مورد اپل واچ ۲۰۲۴ می‌گوید نمایشگر بزرگ‌تر و بدنه باریک‌تری نسبت به نسل‌های گذشته در راه است. طبق ادعای او، اپل واچ ۱۰ در دو سایز ۴۵ و ۴۹ میلی‌متری به بازار عرضه خواهد شد که افزایش سایز قابل توجهی نسبت به سایز ۴۱ و ۴۵ میلی‌متری فعلی در اپل واچ سری ۹ است. با این وجود مینگ چی کو هیچ اشاره‌ای به اپل واچ X یا نسخه ویژه‌ای با قابلیت‌های پیشرفته‌تر یا متفاوت نکرده است.

تصاویری از شماتیک ظاهری بدنه اپل واچ سری ۱۰ نیز منتشر شده که یک نمایشگر ۲ اینچی را نشان می‌دهد. در حقیقت با وجود ابعاد کلی کوچکتر از اپل واچ اولترا با نمایشگر ۱.۹۳ اینچی، نسل دهم اپل واچ با سایز ۴۹ میلی‌متر ممکن است به نمایشگر بزرگتری مجهز شده باشد. باقی بخش‌های بدنه مانند سرکوک دیجیتالی یا محل اتصال بند در این تصویر همانند نسخه‌‌های پیشین است و به نظر نمی‌رسد تغییر خاصی کرده باشد. حتی قطر اپل واچ هم در این شماتیک همانند نسل‌های گذشته است.

به طور خلاصه باید گفت دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳، تاریخ موعود معرفی اپل واچ سری ۱۰ یا اپل واچ X است. حال اینکه نام‌گذاری این محصول به چه صورت باشد یا تغییرات آن جزئی یا متحول‌کننده باشد هنوز مشخص نیست. مراسم «وقت درخشش است» یا (It’s Glowtime) شامل معرفی سری آیفون ۱۶، نسل دهم اپل واچ، نسل سوم اپل واچ SE و نسل سوم اپل واچ اولترا خواهد بود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.