در مراسم Peek Performance اپل چه گذشت؟

زمان حدودی مطالعه مطلب: ۶ دقیقه

پیشبینی می‌شد اپل در این مراسم از آیفون SE 2022، آیپد ایر جدید و دست کم یک کامپیوتر مک با چیپست جدید تولید اپل سیلیکون رونمایی کند. شایعات مختلفی در مورد محصولات جدید اپل پخش شده بود و دستگاه‌های مختلفی کاندیدای فهرست جدیدترین‌های فروشگاه اپل هستند. این مراسم با مروری بر فیلم و سریال‌های شبکه Apple TV+ آغاز شد. اما از آنجایی که بیشتر کاربران به دنبال تحولات جدید اپل در صنعت فناوری هستند، در ادامه به معرفی اولین محصول معرفی شده در مراسم ۱۷ اسفند اپل پرداخته می‌شود.

اولین بخش به رونمایی کوتاهی از رنگ سبز سری آیفون ۱۳ اختصاص یافت. این رنگ جدید به زودی برای سفارش در دسترس مشتریان قرار خواهد گرفت.

آیفون SE جدید اینجاست. شرکت اپل قصد دارد کاربران بیشتری را به سمت استفاده از محصولات خود جذب کند و آیفون SE به عنوان یک آیفون اقتصادی به خوبی از پس این عهده بر خواهد آمد. چیپست در نظر گرفته شده برای این آیفون مشابه سری ۱۳ آیفون یعنی A15 Bionic است. در نتیجه پردازشگر ۶ هسته‌ای کم مصرف این گوشی در کنار پردازشگر گرافیکی ۴ هسته‌ای آن، به خوبی از عهده سنگین‌ترین برنامه‌ها و بازی‌ها بر می‌آید. به علاوه، اتصال پرسرعت ۵G نیز به آیفون SE جدید اضافه شده است.

طراحی این مدل همانند سری ۲۰۲۰ است اما رنگبندی آن به استارلایت، میدنایت و قرمز تغییر یافته است. به علاوه از شیشه سخت‌تری برای پشت و جلوی این مدل استفاده شده است. حسگر آشنای تاچ آیدی همچنان در این آیفون به چشم می‌خورد.

تا پیش از این بسیاری از کاربران از عمر باتری آیفون SE2020 شکایت داشتند. اپل ادعا می‌کند چیپست A15 Bionic بهینه‌تر از گذشته است و نه تنها پردازش‌های دستگاه را با سرعت بیشتری انجام می‌دهد؛ بلکه مصرف باتری کمتری نیز دارد. پردازشگر تصویر نیز قدرتمندتر شده و در نتیجه هوش مصنوعی دوربین سبب ثبت تصاویر خیره‌کننده‌تری می‌شود.

قیمت این مدل از ۴۲۹ دلار آغاز می‌شود و همانطور که انتظار می‌رفت محصول اقتصادی شرکت اپل است.

اپل در بخش دوم از آیپد ایر جدید رونمایی کرد. آیپد ایر نسل ۵ از همان طراحی سال گذشته بهره می‌برد. اگرچه از لحاظ کارایی همه چیز تغییر کرده است. چیپست معروف M1 برای این آیپد در نظر گرفته شده که جهش بزرگی در قدرت پردازشی این تبلت میان‌رده به حساب می‌آید. در نتیجه طراحی‌های حرفه‌ای و بازی‌های سنگین، به راحتی با آیپد ایر جدید انجام می‌شوند. نمایشگر این مدل نیز با حداکثر روشنایی ۵۰۰ نیت و پوشش آنتی رفلکس، کیفیت خیره‌کننده‌ای را ارائه می‌دهد. دوربین سلفی نیز به لنز اولتراواید و حسگر ۱۲ مگاپیکسل مجهز شده است. در نتیجه قابلیت Center Stage به این آیپد آمده تا مکالمه‌های تصویری با کادربندی هوشمند و متمرکز، بهتر از قبل انجام شوند. ارتباط ۵G نیز در نسخه سلولار، سرعت بالای اینترنت همراه را تضمین می‌کند.

به علاوه مجیک کیبورد نیز برای این مدل آیپد ایر طراحی شده که در کنار قلم نسل ۲ اپل، تنه به تنه سری آیپد پرو می‌زند. سیستم‌عامل iPadOS نیز حالا امکان برنامه نویسی اپلیکیشن‌ها را با زبان Swift فراهم می‌کند و می‌توان به صورت مستقیم آن‌ها را برای فروش در اپ استور قرار داد. این آیپد اولین تبلت اپل است که ۱۰۰ درصد از مواد اولیه بازیافت شده تولید می‌شود. در نتیجه کمترین ضرر به محیط زیست می‌رسد.

رنگبندی جدیدی برای آیپد ایر ۵ در نظر گرفته شده است. ۵ رنگ بنفش، صورتی، سبزآبی، نارنجی و خاکستری برای این محصول در نظر گرفته شده و قیمت پایه آن‌ها نیز در مدل وای فای تنها ۵۹۹ دلار خواهد بود.

نوشته‌های مرتبط
۱ از ۱۰۱

سومین محصول اپل که بار دیگر دنیای کامپیوتر‌ها را متحول می‌کند، از چیپست‌های اپل سیلیکون قدرت می‌گیرد. این چیپست‌ها تا به حال تغییرات بزرگی در دنیای کامپیوتر ایجاد کرده‌اند. حالا چیپست M1 Ultra اینجاست تا باز هم قدم فراتر بگذارد.

چیپست M1 Ultra قدرتمندترین تراشه تولید سری M1 اپل سیلیکون است. بزرگترین چالش درتولید این چیپست، ابعاد بسیار بزرگ M1 Max بود که برای دسترسی به قدرت پردازشی بیشتر، باید این مشکل حل می‌شد. این مشکل با اتصال دو عدد M1 Max با معماری Ultra Fusion حل شد. در نتیجه پهنای باند انتقال اطلاعات تا ۴ برابر گذشته افزایش یافت. ۱۱۴ میلیارد ترانزسیستور در این چیپست به کار رفته است. پهنای باند ۸۰۰ گیگابیت بر ثانیه و حداکثر ۱۲۸ گیگابایت حافظه رم یکپارچه نیز در این چیپست ممکن شده است. ۲۰ هسته پردازشی در کنار ۶۴ هسته پردازشگر گرافیکی، سنگین‌ترین پردازش‌های کامپیوتری را به سرعت برق و باد انجام می‌دهند. به علاوه، مصرف بهینه این چیپست‌ها باعث شده تا مصرف برق این چیپست شبیه به یک پردازنده ۱۰ هسته‌ای عادی دسکتاپ باشد. برای ساخت این چیپست از فناوری ۵ نانومتری استفاده شده است و کاربران حرفه‌ای می‌توانند از قدرت مهارنشدنی آن بهره ببرند.

اپل ادعا می‌کند برنامه‌های بیشتری هر هفته با این پردازنده‌ها سازگار خواهند شد و در کنار برنامه‌هایی که به طور اختصاصی از Universal Control پشتیبانی می‌کنند؛ استفاده همزمان از محصولات مجهز به چیپست‌های سری M1 در کنار یکدیگر، تجربه‌ متفاوتی را برای کاربران به ارمغان خواهد آورد. چیپست M1 Ultra شاید بیشترین کاربرد را در استودیو‌ها داشته باشد. جایی که کامپیوترهای مک یک دستگاه بی‌رقیب برای کارهای حرفه‌ای هستند. در نتیجه، اپل محصول جدید خود را برای این دسته از کاربران طراحی کرده است.

مک استودیو، کامپیوتر رومیزی جدید اپل در کنار یک نمایشگر با استانداردهای استودیویی اینجاست. این مک با چیپست‌های M1 Max و M1 Ultra عرضه می‌شود و طیف وسیعی از پورت‌ها برای آن در نظر گرفته شده است. طراحی این مک، شباهت بسیار زیادی به مک مینی دارد اما ارتفاع آن به حدود ۸ سانتی‌متر می‌رسد. این ارتفاع بیشتر برای جانمایی سیستم خنک‌کننده و انتقال حرارت پیشرفته این دستگاه ضروری است.

در قسمت پشتی، ۴ پورت تاندربولت ۴، یک پورت شبکه، دو پورت USB 3، پورت HDMI، خروجی ۳.۵ میلی‌متری صدا و درگاه برق دیده می‌شود. دو درگاه تاندربولت ۴ و یک شیار کارت حافظه SD نیز در قسمت جلویی دیده می‌شود.

در مقایسه با آیمک ۲۷ اینچی مجهز به پردازنده Core i9، نسخه M1 Max، بیش از ۳ برابر در بخش گرافیکی سریعتر است. نسخه M1 Ultra نزدیک به ۴ برابر در بخش پردازش و ۴.۵ برابر در قسمت پردازش گرافیکی سریعتر است. هارد SSD این دستگاه‌ها نیز به راحتی تا سرعت ۵/۷ گیگابایت بر ثانیه، انتقال اطلاعات را انجام می‌دهد. حداکثر ۱۲۸ گیگابایت حافظه رم در نسخه M1 Ultra، برای سنگین‌ترین پردازش‌ها نیز کافی است. برای نمونه این مدل قابلیت پردازش همزمان ‍۱۸ رشته ویدئوی ۸K ProRes را دارد. به علاوه، به لطف استفاده از چیپست‌های بهینه اپل سیلیکون، مصرف برق‌ استودیو‌های کاری نیز در طی سال تا ۱۰۰۰ کیلووات کمتر خواهد بود. در نتیجه در مصرف برق و هزینه‌های جاری نیز صرفه‌جویی خواهد شد.

نمایشگر جدید اپل نیز با طراحی جدید و نام استودیو دیسپلی، بدنه تمام آلومنیومی و قابلیت تغییر زاویه تا ۳۰ درجه، چرخش و تغییر ارتفاع معرفی شد. این نمایشگر ۲۷ اینچی با وضوح ۵K و حداکثر روشنایی ۶۰۰ نیت، جزئیات بالا و دقیقی را به نمایش می‌گذارد. پشتیبانی از قابلیت True Tone نیز به نمایش طبیعی‌تر رنگ‌ها کمک می‌کند. به علاوه، این نمایشگر به یک چیپست A13 مجهز شده که سیستم‌های صوتی و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی این دستگاه را کنترل می‌کنند. ترکیبی از یک آرایه ۳ تایی میکروفون استودیویی و ۶ بلندگو شامل ۴ ووفر و ۲ توییتر، صدای شفافی را تضمین می‌کنند. صدای سه بعدی فضایی و Dolby Atmos نیز برای این نمایشگر در نظر گرفته شده است. ۳ عدد درگاه USB-C و یک درگاه تاندربولت ۴ با قابلیت انتقال ۹۶ وات توان برای شارژ همزمان مکبوک پرو نیز در پشت این دستگاه به چشم می‌خورند. رنگ‌های مشکی و نقره‌ای برای مجیک کیبورد، مجیک ترک‌پد و مجیک کیبورد با قابلیت تاچ آیدی نیز معرفی شدند تا این نمایشگر، هماهنگی بیشتری با محیط‌های کاری داشته باشد. قیمت این نمایشگر از ۱۵۹۹ دلار آغاز می‌شود.

اپل در این مراسم سعی کرد با تمرکز با دستیافته‌های خود در زمینه چیپست‌ها، راه‌حل‌هایی اقتصادی و جدید برای کاربران حرفه‌ای و استودیوها ارائه کند. به علاوه، آیفون SE جدید نیز می‌تواند یک گام بزرگ در جهت پیوستن گوشی‌های میان‌رده به شبکه پرسرعت نسل پنجم (۵G) باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.