نقدوبررسی بیتس استودیو پرو

زمان حدودی مطالعه مطلب: ۷ دقیقه

تا چه زمانی طراحی یک هدفون می‌تواند نمادین بماند؟ اگر طی سال‌ها طراحی یک هدفون حفظ شود، در چه نقطه‌ای دیگر کهنه و نیازمند تغییر به‌نظر می‌رسد؟ این‌ها پرسش‌هایی بود که به‌هنگام نقدوبررسی Beats Studio Pro به ذهن ما خطور کرد. به محض این‌که این هدفون را از جعبه بیرون می‌آورید، متوجه تشابه ظاهری آن با سری Studio 3 (که در سال ۲۰۱۷ عرضه شد) می‌شوید. البته زبان طراحی بیتس به زمانی قبل‌تر از این‌ها بر می‌گردد. این شرکت هرگز از سبک‌وسیاق خود فاصله نگرفت؛ همان سبک‌وسیاقی که سال‌هاست شخصیت خاصی به محصولات بیتس بخشیده‌است. محصولات بیتس همواره با همین سبک طراحی در دستان سلبریتی‌ها و ورزشکاران مشهور دیده شده‌است.
با وجود این‌که شکل و ظاهر محصول آشناست، بیتس معماری صدا را در سری جدید استودیو پرو نوسازی کرده‌است. بیتس استودیو پرو ویژگی‌ها و امکانات جدید زیادی دارد؛ از جمله حالت Transparency، ویژگی Spatial Audio با امکان شخصی‌سازی و پخش موسیقی بدون افت کیفیت (Lossless) از طریق USB-C. شرکت بیتس که متعلق به اپل است، همچنان محصولات خود را با پشتیبانی از iOS و اندروید به بازار عرضه می‌کند. قیمت هدفون Beats Studio Pro، ۳۵۰ دلار است.

هدفون بیتس

مزایا

معایب
کیفیت صدا و نویز کنسلینگ فعال بهتر از Studio 3 سبک طراحی کمی قدیمی شده‌است
حالت Transparency کارکرد خوبی دارد کیفیت ساخت هم‌سطح قیمت محصول نیست
پخش موسیقی Lossless از طریق USB-C بالشتک‌های UltraPlush امکان جایگزنی ندارند
پشتیبانی از iOS و اندروید کیفیت صدا شفاف و متعادل است، اما استثنائی نیست

با وجود ویژگی‌هایی که گفته شد، هدفون بیتس استودیو پرو، در نگاه اول کمی زیادی پلاستیکی به‌نظر می‌رسد و روی سر نیز بیش از حد فشار ایجاد می‌کند. در کل، وقتی این هدفون را در دست گرفتیم، چندان حس یک هدفون ۳۵۰ دلاری به ما دست نداد. یک کیف نیز همراه هدفون در جعبه است که کابل ۳.۵ میلی‌متری و USB-C نیز داخل آن است.

از لحاظ راحتی استفاده نیز بهبودهایی در این محصول لحاظ شده‌است. به‌عنوان مثال، بالشتک‌های هدفون از نو طراحی شده‌اند. بیتس بالشتک‌های جدید را UltraPlush نامیده‌است که از مموری فوم با لایه‌ای از «چرم مهندسی‌شده» ساخته شده‌اند. رویه چرمی هیچ درز یا خط دوختی ندارد. سازنده مدعی است این ویژگی، باعث افزایش طول عمر بالشتک‌ها می‌شود. در نسخه قبلی این هدفون، لایه رویی چرم مصنوعی بالشتک‌ها بعد از مدتی استفاده شروع به کنده شدن می‌کرد. حالا سازنده مدعی است این اتفاق در نسخه جدید نمی‌افتد. متأسفانه بالشتک‌های UltraPlush امکان جایگزینی ندارند و هیچ یدکی هم برای آن‌ها تولید نمی‌شود. بنابراین اگر خراب شوند، راهکاری برای تعویض آن‌ها وجود ندارد.

هدفون استودیو پرو مجهز به درایورهای ۴۰ میلی‌متری است که به گفته سازنده «برای حداکثر شفافیت مهندسی شده‌اند و حتی در صدای بالا دیستورشن صدای نزدیک به صفر دارند» و هدف هم این نیست که دائم با بیس بالا به گوش‌های شما حمله شود. این هدفون روگوشی به گفته سازنده «با هدف تولید جنس صدایی قدرتمند و در عین حال متعادل تولید شده‌است تا جزئیات ظریف موسیقی را به گوش شما برساند.»

هدفون اپل

درایورهای ارتقایافته با ریزمنفذهای جدید در کنار بافت آکوستیک داخل هدفون و شفافیت در سطوح مختلف مختلف صدا، نقاط قوت اصلی استودیو پرو هستند. در نسل قبلی این هدفون در بعضی از سطوح صدا شاهد کاهش دقت و وضوح بودیم. در نسخه جدید، فارغ از این‌که بلندی صدا چقدر باشد، دیگر شاهد این موضوع نیستیم. اما تن صدای متعادل استودیو پرو ممکن است آن دسته از طرفداران بیتس را که به انرژی و شدت بیشتر صدا علاقه‌مند هستند، کمی ناامید کند. در نتیجه، وقتی استودیو پرو را کنار Bowers & Wilkins PX7 S2 با قیمت ۳۹۹ دلار و Sennheiser Momentum 4s با قیمت ۳۸۰ دلار می‌گذاریم، از لحاظ پویایی صدا و وضوح کلی، کم می‌آورد. بیتس یک هدفون با کیفیت صدای خوب و خوش‌صدا ساخته‌است، اما چیزی که باعث شود بیتس استودیو پرو یک محصول خاص و خارق‌العاده باشد درباره این هدفون وجود ندارد.

استودیو پرو از لحاظ حذف نویز فعال (ANC) عملکرد خوبی دارد. بیتس هم دقیقاً مثل اپل ادعا می‌کند که استودیو پرو ده‌ها هزار بار در ثانیه فضای اطراف کاربر را تجزیه‌وتحلیل می‌کند. چینش جدید میکروفون‌ها باعث می‌شود سروصدای اطراف به‌خوبی حذف شود. حالت Transparency نیز عملکرد خوبی دارد و باعث می‌شود صدای اطراف به‌شکلی طبیعی و واضح، بدون تأخیر به گوش شما برسد. حداکثر دوام باتری در حالتی که ANC خاموش باشد به ۴۰ ساعت و در صورت روشن بودن ANC (یا حالت transparency) به ۲۴ ساعت می‌رسد.

استفاده از USB-C

استودیو پرو، در صورت اتصال از طریق USB-C از پخش صدای باکیفیت تا ۲۴bit/48lHz پشتیبانی می‌کند. این امکان از طریق منابع سازگار با این ویژگی، یعنی Apple Music، Amazon Music، Tidal، Qobuz در دسترس است. عجیب این‌که به‌هنگام پخش از طریق USB-C، قابلیت‌های حذف نویز فعال و حالت Transparency در دسترس نخواهند بود. بنابراین اگر در یک کافه قصد گوش دادن به صدای hi-fi داشته‌باشید، باید صدای اطراف را هم تحمل کنید. جالب اینجاست که در صورت اتصال هدفون از طریق جک ۳.۵ میلی‌متری، این امکانات در دسترس هستند و فقط USB-C است که باعث غیرفعال شدن آن‌ها می‌شود.
علاوه بر این، اگر با استفاده از USB-C هدفون را به منبع صدا متصل کنید، سه پروفایل صدا در اختیار شما خواهد بود. به‌صورت پیش‌فرض، پروفایل Beats Signature فعال است که مناسب گوش دادن موسیقی است. پروفایل Entertainment با تقویت فرکانس‌های مشخص، یک تجربه فراگیر از تماشای فیلم فراهم می‌کند. پروفایل Conversation با تنظیم EQ صدایی شفاف در تماس صوتی و گوش دادن پادکست فراهم می‌کند. این پروفایل‌ها فقط به‌هنگام استفاده از USB-C در دسترس هستند و موقع اتصال از طریق بلوتوث و جک ۳.۵ میلی‌متری فعال نیستند.

هدفون رو گوشی

جنس صدای Conversation و Beats Signature تفاوت واضحی دارند. اما تشخیص این‌که هدفون روی حالت Entertainment تنظیم شده یا Beats Signature سخت است. تنها راه تشخیص این‌که هدفون روی چه پروفایلی تنظیم شده‌است، بررسی چراغ‌های سمت راست هدفون است. اگر چراغ وسطی روشن باشد، حالت Beats Signature فعال است و روشن بودن سه تا از چراغ‌ها نشان‌دهند فعال بودن حالت Beats Signature است. اما بهتر بود که برای تشخیص پروفایل صدا، موقع تغییر پروفایل، به‌صورت صوتی به کاربر اعلام می‌شد که چه پروفایلی انتخاب شده‌است. فارغ از ایرادی که مطرح شد، امکان استفاده از این سه پروفایل صوتی ایده واقعاً خوبی است.

بیتس استودیو پرو و اندروید

بیتس به‌صورت مکرر روی این موضوع تأکید دارد که با استفاده از یک چیپ اختصاصی، از هر دو اکوسیستم پشتیبانی بومی می‌کند. به این ترتیب، امکانات نرم‌افزاری استودیو پرو در iOS و اندروید در دسترس کاربران است. این، اولین محصول بیتس نیست که سازگاری بین‌سیستم‌عاملی را در دسترس کاربران می‌گذارد. پیش‌تر Studio Buds و Studio Buds Plus نیز از این امکان بهره‌مند بوده‌اند. اما Studio Pro در این زمینه یک قدم فراتر رفته و بدون این‌که از ویژگی‌های اختصاصی محصولات اپل چشم بپوشد، برای کاربران اندروید نیز به‌خوبی کار می‌کند.

به‌عنوان مثال، این هدفون از صدای Spatial با رصد پویای سر کاربر، پشتیبانی می‌کند. این در حالی است که تا به حال، ویژگی مذکور فقط مختص سری محصولات ایرپاد و Beats Fit Pro بود. استودیو پرو به یک ژیروسکوپ مجهز است که وقتی هدفون با اتصال به محصولات اپل استفاده شود، حرکت سر کاربر رصد می‌شود. به این ترتیب، مثلاً وقتی کاربر مشغول تماشای فیلم در نت‌فلیکس است، صدا با چرخش سر کاربر تغییر می‌کند.

امکانات در اکوسیستم iOS امکانات در اکوسیستم اندروید
اتصال با یک لمس همگام‌سازی سریع
همسان‌سازی دستگاه‌ها از طریق آی‌کلاود همگام‌سازی خودکار برای دستگاه‌های اندروید و کرومی که در یک اکانت گوگل ساین‌این شده‌اند
امکان استفاده بدون دخالت دست از طریق فرمان Hey Siri Audio switch: سوییچ بدون اختلال و سریع بین دستگاه‌های اندروید و کروم‌بوک
امکان شخصی‌سازی صدای فضایی Find My Device
رصد موقعیت سر کاربر برای صدای فضایی به‌روزرسانی OTA با استفاده از اپ Beats
Find My Device
به‌روزرسانی فرم‌ویر OTA

بعضی ویژگی‌ها فقط در اندروید در دسترس هستند و بعضی هم فقط در دستگاه‌های اپل. مثلاً به‌اشتراک گذاری صدا فقط در اندروید در دسترس است. اما در کل، یک تعادل منطقی بین دو اکوسیستم وجود دارد. هیچ کدام از طرفین همه امکانات را ندارند، اما همه یک سری امکانات کوچک جالب اضافی در اختیار دارند. نکته مهم این است که همه این‌ها امکانات Native هستند. یکی از امکاناتی که در هر دو اکوسیستم جای آن خالی است، قطع و وصل صدا موقع برداشتن و گذاشتن هدفون روی گوش است.

جمع‌بندی

نسل جدید استودیو پرو از نظر ظاهری شباهت زیادی به نسل قبل دارد. با این‌که متوجه این موضوع هستیم که این سبک طراحی و ظاهر محصول، ظاهری نمادین و جزئی از فرهنگ بیتس است، اما به‌نظر می‌آید که دیگر وقت یک نوسازی و تغییر ظاهر فرا رسیده‌است.
با این حال، هدفون بیتس استودیو پرو موفق شده در سری جدید مجموعه‌ای از ویژگی‌های جدید را ارائه کند که برای عموم کاربران مفید هستند. بیتس با عرضه استودیو پرو، سعی دارد برای کاربران اندروید نیز جذاب باشد و همزمان با ارائه امکاناتی مانند رصد پویای حالت سر، در دنیای اپل عمیق‌تر می‌شود. این هدفون اولین مدلی است که با استفاده از USB-C امکان پخش صدای واقعاً lossless را فراهم می‌کند.

 

منبع: The Verge
عکس‌ها: Chris Welch

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.