باورهای درست و نادرست در مورد شارژ کردن آیفون

زمان حدودی مطالعه مطلب: ۴ دقیقه

این روزها به نظر می‌رسد که تمام دستگاه‌های الکترونیکی دارای باتری هستند. به لطف استفاده‌ی فراگیر از گوشی‌های هوشمند، بیشتر افراد به استفاده‌ی راحت از دستگاه‌های بی‌سیم عادت کرده‌اند و روز به روز به تعداد این گونه دستگاه‌ها افزوده می‌شود. اکثر اینگونه دیوایس‌ها نیز از باتری‌هایی با پایه‌ی لیتیومی بهره می‌گیرند.

نوشته‌های مرتبط
۱ از ۱۰۳

در این مطلب قصد داریم برخی از باورهای معمول در مورد شارژ کردن باتری آیفون را مورد بررسی قرار دهیم. از آنجایی که سایر وسایل الکترونیکی جدید نیز از باتری‌های مشابه لیتیوم-یونی یا لیتیوم-پلیمری استفاده می‌کنند، موارد ذکر شده در مورد آیفون، در خصوص سایر دستگاه‌ها نیز صدق می‌کنند.


 

باید همیشه اجازه دهید شارژ باتری تمام شود تا دوباره آن را شارژ کنید (نادرست)

باتری‌های قدیمی اصطلاحاً حافظه داشتند، یعنی اگر اجازه نمی‌دادید کامل تخلیه شوند پس از مدتی شارژ کمتری را می‌پذیرفتند. ولی در مورد باتری‌های مدرن تقریباً عکس این موضوع صادق است. بهتر است باتری‌های لیتیومی را قبل از این که خالی شوند شارژ کنید، چند بار شارژ از درصدهای میانی بهتر از یک بار شارژ کامل تا ۱۰۰ درصد است. همچنین اجازه ندهید شارژ باتری آیفونتان به صفر برسد یا در اثر کمبود شارژ خاموش شود، باتری‌های لیتیومی با خالی شدن صدمه دیده و ظرفیت خود را از دست می‌دهند.

 

برای شارژ آیفون باید حتماً از شارژر اصلی اپل استفاده شود (نادرست)

اگر کابل و شارژر خود را از برندهای معتبر خریداری می‌کنید، هیچ مشکلی نخواهید داشت. خرید این گونه لوازم از سایر کمپانی‌ها می‌تواند مقرون به صرفه نیز باشد.

تنها مراقب باشید که از برندهای ناشناخته و اجناس ارزان‌قیمت بدون برند دوری کنید؛ زیرا ممکن است گوشی و سلامتی خودتان را در خطر بیندازید.

 

نباید شب تا صبح گوشی را به شارژ بزنید (نادرست)

این باور کمی عجیب است، زیرا دستگاهی را که گوشی “هوشمند” می‌نامیم خنگ فرض می‌کند! آیفون شما یک دستگاه بسیار هوشمند است و دقیقاً می‌داند چه زمانی به شارژ کامل رسیده است و می‌تواند جریان را قطع کند. پس با خیال راحت هنگام خواب آیفونتان را به شارژ بزنید.

 

زمانی که گوشی در حال شارژ شدن است از آن استفاده نکنید (نادرست)

اگر از شارژر مناسبی استفاده می‌کنید با خیال راحت می‌توانید آیفونتان را در حال شارژ شدن نیز استفاده کنید. استفاده از شارژرهای متفرقه و با برندهای نامعتبر می‌تواند مشکل‌زا باشد، ولی تا زمانی که آن‌ها را از برندهای معتبر و تأییدشده خریداری می‌کنید جای نگرانی نیست.

 

از شارژر آی‌پد برای شارژ آیفون استفاده نکنید (نادرست)

بر اساس اعلام خود اپل، شارژر ۱۲ وات آی‌پد برای آیفون نیز قابل‌استفاده است. البته تحقیقات نشان داده‌اند که استفاده‌ی مداوم از شارژر آی‌پد برای آیفون می‌تواند عمر باتری را کاهش دهد، ولی اگر شارژر دیگری در دسترستان نیست یا می‌خواهید در مسافرت از یک شارژر برای هر دو دستگاه استفاده کنید مشکلی برای آیفونتان پیش نمی‌آید.

 

از گرما و سرما اجتناب کنید (صحیح)

گرما یا سرمای شدید می‌توانند تأثیر قابل‌توجهی بر روی سلامت باتری‌ها داشته باشند. باتری‌های لیتیومی هنگام شارژ شدن گرما تولید می‌کنند و گرمای زیاد می‌تواند عمر آن‌ها را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد، بنابراین به‌خصوص هنگام شارژ شدن آن‌ها را در معرض گرما قرار ندهید.

همچنین سرمای شدید نیز تأثیر منفی بر روی باتری دارد. عکاس‌های طبیعت با این مورد به‌خوبی آشنا هستند، زیرا در کوهستان‌های سرد باتری دوربین تقریباً نصف حالت معمول شارژ نگه می‌دارد! بنابراین اگر گوشی خود را در محیط سردی همراه دارید بهتر است آن را در جیبتان بگذارید تا در دمای مناسبی باشد.

دمای ایدئال توصیه‌شده توسط اپل بین ۰ تا ۳۵ درجه‌ی سانتی‌گراد است.

 

برای شارژ سریع‌تر آیفون را بر روی Airplane mode قرار دهید (صحیح)

برای این‌که بتوانید سریع‌تر آیفون خود را شارژ کنید توصیه می‌شود از حالت Airplane استفاده کنید. در این حالت ارتباطات بی‌سیم گوشی (دیتا، شبکه، وای‌فای، بلوتوث) قطع می‌شود و مصرف انرژی گوشی کاهش می‌یابد. طبیعتاً با کاهش مصرف، گوشی سریع‌تر شارژ خواهد شد. این مورد به‌خصوص برای مواردی که عجله دارید و می‌خواهید با یک شارژ کوتاه از گوشی خود استفاده کنید مفید است.

 

هنگام شارژ شدن، کیس آیفون را جدا کنید (صحیح)

این مورد توصیه‌ی خود اپل برای افزایش عمر باتری است. همان‌طور که اشاره شد باتری‌های لیتیومی هنگام شارژ شدن گرما تولید می‌کنند و با جدا کردن کیس این گرما راحت‌تر به محیط انتقال پیدا می‌کند و دمای گوشی را کاهش می‌دهد. درحالی‌که جدا نکردن کیس به گوشی شما صدمه‌ای نخواهد زد، ولی می‌توانید با جدا کردنش عمر باتری خود را بیشتر کنید. البته کیس‌های مختلف با هم فرق دارند. می‌توانید امتحان کنید، گوشی خود را یک بار با کیس و یک بار بدون کیس به شارژ بزنید و هر بار آن را در دست بگیرید و دمای آن را حس کنید. اگر کیس شما موجب داغ شدن گوشی هنگام شارژ شدن می‌شود بهتر است آن را از گوشی جدا کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.