آیفون ۱۵؛ پایان یک دوران

دکمه اکشن نشان‌دهنده یک جهت‌گیری جدید در مسیر اپل است

زمان حدودی مطالعه مطلب: ۴ دقیقه

در میان انواع تغییراتی که درباره آیفون ۱۵ شایع شده‌است، یکی از تغییرات پایانی بر ویژگی‌ای است که از روز اپل در آیفون وجود داشته‌است. این ویژگی سوییچ ساکت کردن گوشی است که به کاربر اجازه سریع گوشی را در حالت سایلنت قرار دهد یا از این حالت در آورد. طبق بسیاری از شایعه‌ها قرار است در آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس سوییچ مذکور حذف و یک دکمه ثابت با عنوان Action Button جایگزین آن شود. طبق شنیده‌ها، کاربرها می‌توانند از دکمه اکشن همچنان برای سایلنت کردن گوشی استفاده کنند و جدای از آن برای کارهای مختلف دیگر نیز آن را سفارشی‌سازی کنند.

>این تغییر کوچک می‌تواند نشانی از پایان یک دوران برای آیفون و شاید همه گوشی‌های هوشمند باشد.

دکمه اکشن آیفون

دل ما برای سوییچ فیزیکی سایلنت تنگ خواهد شد

به نظر بسیاری از کاربرها وجود دکمه‌های فیزیکی در گوشی ویژگی خوشایندی است. مثلاً به عقیده بسیاری از کاربران حرفه‌ای، صفحه‌کلید مکانیکی متصل به لپ‌تاپ از صفحه‌کنید خود لپ‌تاپ کارامدتر است و کار با آن نیز لذت‌بخش‌تر است. مثال دیگر خودرو است که بسیاری دکمه‌های فیزیکی را به صفحه‌های براق لمسی در آن ترجیح می‌دهند.
دکمه‌های فیزیکی‌ای که بسته به وضعیت، موقعیت‌شان تغییر می‌کند یک تجربه واقعی را فراهم می‌کند که کاربر فقط با لمس‌شان می‌تواند از وضعیت موجود خبردار شود. دکمه کم و زیاد کردن صدا یکی از نمونه‌هایی است که در صورت جاگذاری نادرست می‌تواند استفاده از آن بسیار عذاب‌آور باشد. استفاده از یک سوییچ فیزیکی روشی آسان است برای این‌که کاربر گوشی را سایلنت کند و همچنین با لمس سوییچ و بدون نیاز به نگاه کردن به گوشی، از وضعیت فعلی آن خبردار شود.
در بسیاری از گوشی‌های اندرویدی سوییچ فیزیکی وجود ندارد و تغییر وضعیت گوشی به‌صورت نرم‌افزاری دردسر بیشتری نسبت به استفاده از سوییچ فیزیکی دارد و چندان دلچسب نیست.
البته که سوییچ ساکت کردن آیفون همه صداهایی را که از گوشی پخش می‌شود ساکت نمی‌کند. اگر کاربر بخواهد هر گونه صدایی را از جمله صدای آلارم و ویدیو و صوت را ساکت کند باید از داخل Control Center وضعیت گوشی را به Do Not Disturb تغییر دهد. نمونه بهتر گوشی‌های وان‌پلاس است که سوییچی سه‌حالته دارد و امکان تغییر وضعیت به Do Not Disturb را با استفاده از سوییچ فراهم می‌کند.
متأسفانه استفاده از دکمه اکشن در آیفون ۱۵ پرو چنین تجربه‌ای را فراهم نمی‌کند. دکمه ثابت همان‌طور که از نامش پیداست فارغ از وضعیتی که گوشی در آن قرار دارد، موقعیت یکسانی دارد.

با وجود این، نمی‌توان اپل را بابت جایگزین کردن سوییچ سایلنت با یک چیز مدرن‌تر سرزنش کرد و حتی باعث تعجب است که این کار این‌قدر طول کشده‌است. امکانات فیزیکی دیگر مدت‌هاست که از گوشی‌ها حذف شده‌اند. مثلاً دکمه هوم یا جک ۳.۵ میلی‌متری. تنها گزینه‌هایی که می‌توان ادعا کرد از ابتدا در گوشی‌های هوشمند بوده‌اند و همچنان در همه گوشی‌ها هستند، دکمه خاموش و روشن کردن و دکمه‌های کم و زیاد کردن صدا هستند.
قطعات سخت‌افزاری متحرک معمولاً در طول زمان دچار استحلاک می‌شوند و سوییچ سایلنت نیز از یک نقطه به یک نقطه دیگر حرکت می‌کند و از این قاعده مستثنی نیست. دکمه ثابت یک خاصیتی که دارد این است که متحرک نیست و مشکل مذکور را نخواهد داشت.
علاوه بر این، شایعه‌هایی منتشر شده مبنی بر این‌که اپل قصد دارد همه دکمه‌های آیفون را با دکمه‌های ثابت حساس به لمس جایگزین کند. اما بیشتر منابع معتبر از این خبر می‌دهند که چنین اتفاقی در نسل ۱۶ خواهد افتاد. دکمه اکشن به‌نوعی یک قدم کوچک به سمت این اتفاق است.
در هر حال، دکمه اکشن کاربرد قدیمی سوییچ سایلنت را نیز خواهد داشت و می‌توان آن را برای قرار دادن گوشی در حالت سایلنت سفارشی‌سازی کرد. در کنار آن از این دکمه می‌توان برای کارهای مختلف دیگری نیز استفاده کرد. کارهایی مثل روشن کردن چراغ‌قوه، فراخوانی ضبط‌کننده صدا و فعال کردن یک شورت‌کات خاص. بنابراین، درست است که استفاده از یک دکمه اکشن به اندازه سوییچ فیزیکی سایلنت لذت‌بخش نیست، اما کاربردهای بسیار بیشتری خواهد داشت.

نتیجه‌گیری

عملکرد اپ در این زمینه قابل درک است و نمی‌توان به منطق پشت حذف سوییچ سالنت و جایگزینی آن با دکمه اکشن خرده گرفت. اپل سعی می‌کند با این ویژگی جدید امکانات بیشتری در اختیار کاربر قرار دهد. این‌که انتخاب‌ها و آزادی عمل بیشتری در اختیار کاربر قرار می‌گیرد اتفاق مثبتی به‌حساب می‌آید.
اما در نهایت، این اتفاق کمی باعث ایجاد حس دلتنگی می‌شود؛ دلتنگی برای دورانی که دکمه‌ها و سوییچ‌های فیزیکی نقش پررنگ‌تری در گوشی‌ها داشتند. سوییچ سایلنت از سال ۲۰۰۷ همراه ماست و ۱۴ سال دوام آورده‌است. از آنجا که دکمه اکشن ویژگی مخصوص آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس است، احتمال دارد که سوییچ سایلنت تا یکی دو سال آینده نیز همراه ما باشد. اما در نهایت باید با آن خداحافظی کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.