اپل استور چیست و چند اپل استور رسمی در دنیا وجود دارد؟

فهرست کامل اپل استورهای دنیا

زمان حدودی مطالعه مطلب: ۶ دقیقه

اپل استور چیست و فرق آن با فروشگاه‌های دیگر چیست؟

شرکت اپل به این معروف است که اصول و مبانی خاص و محکمی دارد که در تمام وجوه شرکت جاری‌اند. این اصول از طراحی و تولید تا پخش و فروش، به‌شکلی هماهنگ رعایت می‌شوند. البته این اصول طی سال‌ها شکل گرفته‌اند و بخش‌هایی از آن‌ها تغییر کرده‌اند، اما شاید بتوان گفت که هسته اصلی رویکرد اپل از لحاظ نگاه به محصول، ثابت باقی مانده است؛ رویکردی که سال‌ها پیش استیو جابز در نطفه اولیه شرکت بنیاد نهاده و دی‌ان‌ای شرکت با آن شکل گرفته است.
بنابراین، عجیب نیست که اپل روی فروشگاه‌های رسمی خود نیز از لحاظ ظاهر، کارکرد، موقعیت مکانی، نحوه ارائه محصولات و موارد دیگر حساس باشد. در نتیجه، فروشگاه‌های زیادی در تمام دنیا آیفون و محصولات دیگر اپل را می‌فروشند، اما فقط برخی از این هزاران فروشگاه، فروشگاه رسمی اپل، یعنی اپل استور به‌حساب می‌آیند. هر چند که بسیاری از فروشگاه‌های غیررسمی نیز در کشورهای مختلف نشان اپل استور را روی سردر خود دارند. یکی از این کشورها همین ایران خودمان است که به‌دلیل تحریم اصلاً امکان تأسیس اپل استور در آن وجود ندارد، اما صدها فروشگاه ادعای اپل استور بودن دارند. در هر حال، ایران یکی از آن کشورهایی است که هیچ اپل استوری در آن وجود ندارد. اما طبق اعلام رسمی اپل، ۲۶ کشور (از مجموع ۱۹۵ کشور در دنیا) وجود دارند که در آن‌ها با نظارت مستقیم اپل، اپل استور تأسیس شده است. البته طبق آخرین خبرها، تعداد این کشورها در سال‌های آینده بیشتر خواهد شد.

اپل استور
اپل‌استور «کره معلق» در سنگاپور

اپل استور چرا و چگونه شکل گرفت؟

استیو جابز در دهه ۱۹۹۰ میلادی تلاش زیادی برای ایجاد فروشگاه‌های فیزیکی اپل داخل فروشگاه‌های بزرگ کرد، اما نتیجه‌ای حاصل نشد. جابز عقیده داشت که خرده‌فروشی اپل باید رابطه با مشتری را به‌طور بنیادین تغییر دهد. آنچه او می‌خواست تسلط مستقیم اپل روی نحوه ارائه محصولات بود. جایز متوجه محدودیت‌های خرده‌فروشی‌های طرف قرارداد و مستقل از شرکت شده بود و عزم خود را جزم کرده بود که این مدل فروش را متحول کند.

در سال ۱۹۹۹ جابز میلارد درکستر، مدیرعامل سابق Gap را به‌عنوان عضو هیئت مدیره استخدام کرد. سال بعد نیز ران جانسون را از مجموعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای تارگت جذب کرد. در ادامه، گروه توسعه و فروش، به رهبری الن مویِر (از شرکت والت دیزنی) یک مدل اولیه از اپل استور تهیه کرد.

اپل در نهایت در سال ۲۰۰۱ موفق شد دو فروشگاه فیزیکی اختصاصی اپل تأسیس کند. آن هم در شرایطی که بیشتر کارشناسان و رسانه‌ها از قبل شکست چنین ایده‌ای را پیش‌بینی کرده بودند. با این حال، موفقیت فوق‌العاده این فروشگاه‌ها همه را غافل‌گیر کرد. روز افتتاحیه دو فروشگاه، در مجموع ۷٬۷۰۰ نفر در مراسم هر دو فروشگاه حضور یافتند و ۵۵۹٬۰۰۰ دلار خرید کردند. این موفقیت ادامه پیدا کرد تا جایی که فروش فروشگاه‌ها طی سه سال به یک میلیارد دلار رسید و رکورد سریع‌ترین رشد فروشگاه‌های خرده‌فروشی را در تاریخ زد. امروز تعداد کل اپل‌استورها به ۵۲۸ فروشگاه در دنیا رسیده است و هر سال هم شاهد صف‌های طولانی جلوی این فروشگاه‌ها هستیم. مجموع فروش این فروشگاه‌ها نیز تا سال ۲۰۱۱ به ۱۶ میلیارد دلار رسید. اما امروز، اپل استورها برای اپل بیشتر از جهت برندینگ، مکان‌هایی برای گرد آمدن هواداران و دریافت پشتیبانی اهمیت دارد و بیشتر فروش اپل از طریق کانال‌های دیگری از جمله فروشگاه آنلاین شرکت به‌دست می‌آید.

خرید انواع مدل های آیفون

طبق تقسیم‌بندی داخلی شرکت (آنچه بین کارکنان رواج دارد)، اپل استورها به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

۱- فروشگاه‌های استاندارد داخل پاساژها (با درآمد بیش از ۴۰ میلیون دلار در سال).

۲- فروشگاه‌های +Apple Store که در خارج از محیط پاساژها و در خیابان‌های اصلی قرار می‌گیرند (با درآمد بیش از ۴۵ میلیون دلار).

۳- فروشگاه‌های Flagship که با طراحی منحصربه‌فرد در مناطق کلیدی قرار دارند (با درآمد بیش از ۷۵ میلیون دلار در سال).

۴- فروشگاه‌های +Flagship که بزرگ‌ترین و پرهزینه‌ترین فروشگاه‌ها هستند (با درآمد بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در سال).

لازم به‌ذکر است که اعداد اعلام‌شده بر اساس گفته‌های منابع ناشناس داخلی تخمین زده شده‌اند.

جدای از فروش، کار کردن در اپل استورها نیز بین قشر جوان طرفداران زیادی دارد. دلیل این امر نیز حقوق دریافتی بالاتر از متوسط، امکان استفاده از کمک‌هزینه تحصیلی و بیمه سلامتی و تخفیف کارمندی است.

اپل در سال ۲۰۱۶ از یک فروشگاه اپل استور بازطراحی‌شده با ظاهری چشم‌گیر در یونیون اسکوئر سان‌فرانسیسکو رونمایی کرد. آنچه در نگاه اول در این فروشگاه جدید به‌چشم می‌آید، استفاده خلاقانه از شیشه است. این رویکرد در بقیه اپل استورهای دنیا نیز در پیش گرفته شد و به‌تدریج فروشگاه‌های دیگر اپل نیز بازطراحی شدند. رویکرد جدید معماری پل به‌خصوص در درها، پله‌ها و پل‌های شیشه‌ای دیده می‌شود.

در فروشگاه‌های اپل این محصولات به‌فروش می‌رسند: مدل‌های مختلف آیفون، کامپیوترهای مک، مدل‌های مختلف آیپد، ساعت‌های هوشمند اپل واچ، اپل تی‌وی، نرم‌افزار و تجهیزات جانبی تولیدشده توسط خود اپل و تجهیزات جانبی تولیدکننده‌های دیگر که تأییدیه اپل را دارند.

برنامه اپل برای آینده

طبق گزارش بلومبرگ که بر مبنای اطلاعات لورفته و غیررسمی نوشته شده است، اپل قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ تعداد ۲۴ فروشگاه جدید تأسیس کند و ۲۸ فروشگاه موجود را بازطراحی یا جابه‌جا کند.

طبق این گزارش، ۱۵ فروشگاه جدید در آسیااقیانوسیه (که ۱۳۰ میلیارد دلار، یعنی تقریباً یک‌سوم درآمد اپل از این منطقه است)، پنج فروشگاه اپل استور در خاورمیانه و اروپا و چهار فروشگاه جدید در آمریکا تأسیس خواهد شد.

فروشگاه‌هایی که تغییر یا جابه‌جا خواهند شد نیز شامل ۱۳ فروشگاه در آمریکا، ۹ فروشگاه در اروپا و شش فروشگاه در آسیا می‌شوند.

مهم‌ترین فروشگاه‌های جدید که اپل در حال مذاکره برای تأسیس آن‌هاست شامل این موارد می‌شوند: سه مورد در هند، اولین اپل استور در مالزی، به‌روزرسانی و تغییر فروشگاه اپل در منطقه تاریخی Opera در پاریس، یک فروشگاه در لندن، اپل استوری جدید در میامی و یک فروشگاه اصلی و بزرگ در Jing’an Temple Plaza در شانگهای.

تعداد اپل استورها در دنیا بر مبنای کشور

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، اپل ۵۲۸ فروشگاه رسمی در دنیا دارد. سه کشور اول از لحاظ تعداد ایالات متحده آمریکا (۲۷۲ فروشگاه)، چین (۴۵ فروشگاه) و بریتانیا (۴۰) هستند.

شاید آنچه برای مخاطب ما جالب باشد، فروشگاه‌های اطراف ایران باشد. زیرا همان‌طور که گفته شد، در کشور ما اپل استوری وجود ندارد و چیزی تحت‌عنوان اپل استور تهران نداریم. اما در ترکیه سه اپل استور واقع شده و اپل استور استانبول در زورلو سنتر قرار دارد. بعضی از مخاطبان ما درباره اپل استور اربیل عراق سوال داشتند که باید بگوییم در کل عراق اپل استوری وجود ندارد. در امارات متحده عربی نیز چهار اپل استور وجود دارد که اولین آن‌ها در سال ۲۰۱۵ در مرکز خرید امارات در دبی تأسیس شده است. در ادامه فهرست کامل اپل استورها را به تفکیک کشور مشاهده می‌کنید. همچنین مهم‌ترین موارد در یک نقشه نیز به‌نمایش در آمده‌اند.

کشور تعداد اپل استورها
۱  ایالات متحده آمریکا ۲۷۲
۲ چین ۴۶
۳ بریتانیا ۴۰
۴ کانادا ۲۸
۵ استرالیا ۲۲
۶ فرانسه ۲۰
۷  ایتالیا ۱۷
۸ آلمان ۱۶
۹ اسپانیا ۱۱
۱۰ ژاپن ۱۰
۱۱ هنگ‌کنگ ۶
۱۲ کره جنوبی ۶
۱۳ سوییس ۴
۱۴ امارات متحده عربی ۴
۱۵ هلند ۳
۱۶ سوئد ۳
۱۷ ترکیه ۳
۱۸ سنگاپور ۳
۱۹ برزیل ۲
۲۰ ماکائو ۲
۲۱ مکزیک ۲
۲۲ تایوان ۲
۲۳ تایلند ۲
۲۴ هند ۲
۲۵ بلژیک ۱
۲۶ اتریش ۱
1 نظر
  1. سیما می‌گوید

    مطلب خوبی بود. ممنونم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.