مقایسه مک بوک پرو M1 با مک بوک پرو Intel

زمان حدودی مطالعه مطلب: ۴ دقیقه

پردازنده جدید M1 اپل، قدرتی فراتر از آنچه تصور می‌شد دارد و قدرت پردازشی آن، از بسیاری از مک بوک هایی که اپل می‌فروشد بیشتر است. تست‌ها و مقایسه‌های بسیاری در اینترنت برای این پردازنده وجود دارد، اما ما تصمیم گرفتیم تا مک‌بوک پرو جدید با چیپ M1 را با مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی ۲۰۲۰ که از پردازنده اینتل بهره می‌برد مقایسه کنیم. مشخصات این مدل پردازنده ۱.۴GHz چهار هسته‌ای Core i5، گرافیک Intel Iris Plus Graphics 645 و میزان ۸ گیگابایت حافظه رم است.

نسل قبلی مک‌بوک پرو در ماه می همین سال (خرداد ماه ۹۹) معرفی شده بود اما با معرفی مک‌بوک پرو جدید با پردازنده اختصاصی اپل، می‌توان منتظر توقف تولید مدل‌های دارای پردازنده اینتل بود.

 

امتیازات بنچمارک Geekbench

مک بوک پرو M1 در مدل پایه، از ۸ گیگابایت حافظه رم، پردازنده M1 با CPU هشت هسته‌ای و گرافیک هشت هسته‌ای و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی است که در بخش پردازش تک هسته‌ای بنچمارک گیک بنچ، امتیاز ۱۷۲۲ و در بخش چندهسته‌ای امتیاز ۷۵۳۵ را به دست آورده است.

در آن سوی میدان، مک‌بوک پرو با پردازنده اینتل، در بخش تک هسته‌ای امتیاز ۸۷۱ و در بخش چندهسته‌ای امتیاز ۳۷۸۶ را کسب کرده است. بنابراین می‌توان عملکرد M1 را تقریباً ۲ برابر سریع‌تر دانست. در بنچ‌مارک OpenCL نیز اوضاع به نفع M1 پیش رفته و توانست امتیاز ۱۹۳۰۵ را در برابر امتیاز ۶۹۶۲ اینتل به دست آورد.

 

سرعت SSD

حافظه SSD به‌کاررفته در مک بوک M1 نیز سریع‌تر بوده و در تست‌هایی که ما انجام دادیم، سرعت خواندن اطلاعات آن برابر ۲۸۰۰MB/s و سرعت نوشتن اطلاعاتش برابر ۲۳۰۰MB/s بوده است. در مک بوک پرو اینتل این سرعت‌ها به ترتیب برابر با ۱۶۰۰MB/s و ۱۱۰۰MB/s بوده است. اپل ادعا کرده که مدل M1، به لطف برخورداری از کنترلر جدید SSD، می‌تواند تا به سرعت ۳.۳GB/s نیز دست پیدا کند.

 

انتقال فایل‌ها

در زمان انتقال فایل‌هایی با حجم بیش از ۴۰ گیگابایت، چیپ M1 توانست تا پروسه انتقال را در ۲۷ ثانیه به اتمام برساند؛ درحالی‌که این زمان برای مدل دارای پردازنده اینتل، ۹۰ ثانیه بود.

 

خروجی گرفتن ویدئو با کیفیت ۴K

خروجی گرفتن یک ویدئو ۱۰ دقیقه‌ای با رزولوشن ۴K در برنامه Final Cut Pro با استفاده از پردازنده M1، تنها به ۴ دقیقه و ۵۳ ثانیه زمان نیاز داشت، درحالی‌که مدل Intel، این پروسه را در ۶ دقیقه و ۴۷ ثانیه به اتمام رساند. همچنین به لطف سرعت انتقال بالاتر مدل M1، در این پروسه فن دستگاه روشن نشد، درحالی‌که در مدل پرو فن با سرعت بالایی مشغول به کار بود.

 

نوشته‌های مرتبط
۱ از ۲

روشن و خاموش کردن دستگاه

برخورداری از قابلیت جدید Instant Wake، مدل M1 در زمان روشن کردن دستگاه، به میزان قابل‌توجهی سریع‌تر عمل می‌کند و به‌محض باز کردن درب دستگاه، می‌توانید از آن استفاده کنید. این عملکرد در زمان خاموش کردن نیز با سرعت بالای انجام می‌شود.

 

تب‌های زیاد

در هر دو مدل، ما صفحات بسیاری را در یوتیوب مرورگر Safari باز کردیم؛ مشاهده شد که در مدل M1، بار کمتری روی CPU قرار می‌گیرد. همچنین این مدل قادر بود تا هر ویدئو را بدون کوچک‌ترین مشکل و حتی بدون روشن شدن فن اجرا کند، اما مدل Intel با دور تند فن مشغول به کار بود.

 

تست اپلیکیشن

در این تست، تمامی اپلیکیشن‌های موجود در فولدر Application در هر دو مدل باز شد که در حدود ۵۰ عدد هستند. مدل M1 تمامی اپلیکیشن‌ها را به‌صورت عادی باز کرد اما مدل اینتل دارای لگ بود و کمی به مشکل خورد. همچنین زمانی بیشتری طول کشید تا بتوان در این مدل، تمامی برنامه‌ها را باز کرد، بخصوص اپلیکیشن Final Cut Pro.

تست در بخش باز کردن اپلیکیشن‌ها به‌صورت تکی نزدیک‌تر بود، هرچند که تعجبی ندارد که مدل M1 در این زمینه نیز سریع‌تر عمل کرد.

 

جمع‌بندی

دز تمامی طول تست‌های انجام‌شده، فن مدل M1 حتی یک بار هم روشن نشد که همین امر منجر به عملکرد تقریباً بی‌صدای آن در تقریباً تمامی فعالیت‌ها شد. شاید دلیل اینکه در مک بوک ایر M1 از فن خنک‌کننده استفاده نشده هم همین مورد باشد. البته که مدل Mac Mini هم دارای فن است اما عملکردی مشابه مک‌بوک پرو M1 دارد.

علاوه بر سرعت، عمر باتری مدل M1 نیز ما را شگفت‌زده کرد. زمانی که مک بوک پرو M1 به دست ما رسید برای ۱ یا ۲ ساعت از آن استفاده کردیم و در بیشتر طول روز بعد هم مشغول به کار با آن بودیم؛ نکته اینکه حتی یک‌بار هم آن را به شارژر متصل نکردیم، حتی در طول انجام تمامی تست‌ها.

مدل M1 نه‌تنها به‌راحتی قادر به شکست دادن مک‌بوک پرو ۲۰۲۰ با پردازنده اینتل است، بلکه در بخش عملکرد CPU، از مک‌بوک پرو ۱۶ اینچی هم سریع‌تر است. اگر قصد خرید یک کامپیوتر مک جدید را دارید، خرید مدل‌های M1 گزینه معقول‌تری به نظر می‌رسد. همچنین لازم به ذکر است که اپل برنامه دارد تا در ۲ سال آینده، تمامی مک‌بوک‌های تولیدی‌اش را با پردازنده‌ای اختصاصی خود (مانند M1)، که با نام اپل سیلیکون شناخته می‌شوند به بازار عرضه کند.

منبع: MacRumors

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.