بررسی تخصصی مک استودیو اپل

زمان حدودی مطالعه مطلب: ۶ دقیقه

کمپانی اپل با عرضه مک استودیو، تعاریف تجهیزات حرفه‌ای را تغییر داده و این بار بجای کامپیوترهای بزرگ و پر سر و صدا، تنها یک مکعب کوچک از پس حرفه‌ای ترین برنامه‌ها برمی‌آید. تا پیش از این، کاربران حرفه‌ای برای انجام کارهای خود مجبور به تهیه کیس‌های غول‌پیکر و سیستم‌های خنک‌کننده قوی بودند که هزینه برق مصرفی این تجهیزات نیز بسیار قابل توجه بود. اما اپل با معرفی مک استودیو، استانداردهای کامپیوترهای حرفه‌ای را بار دیگر دستخوش تغییر کرده و دردسرهای گذشته را برطرف کرده است. در این مقاله به بررسی مک استودیو با چیپست‌های  M1 Max (نسخه پایه) و M1 Ultra (نسخه بالارده) پرداخته می‌شود تا کاربران به آگاهی بیشتری نسبت به خرید مک استودیو اپل اقدام کنند.

بررسی مک استودیو اپل

طراحی و شکل ظاهری

از لحاظ طراحی شاید بتوان گفت اپل کمی زیاده‌روی کرده است. یک شاسی نسبتا بزرگ که هم‌ اندازه ۳ مک مینی روی هم قرار گرفته است ظاهر زیبا یا شکیلی ندارد. برخلاف رویه‌های گذشته، اپل این بار نیاز کاربران و قابلیت‌ها و عملکرد دستگاه را در اولویت قرار داده و سپس یک کامپیوتر جدید را با این مشخصات طراحی کرده است. مک استودیو زشت نیست اما قطعا از رویاهای جانی آیو در مورد آینده کامپیوترهای رومیزی فاصله زیادی دارد. اگرچه این تغییر بزرگ هم شایسته تقدیر است.

البته مشخص است که در طراحی مک استودیو از وسواس خاصی استفاده شده است. برای مثال این کیس کامپیوتر رومیزی به قدری کوچک است که به راحتی در زیر مانیتور ۲۷ اینچی جدید اپل یعنی استودیو دیسپلی قرار بگیرد. به علاوه، ورودی و خروجی هوا نیز با طراحی چشم‌نوازی روی بدنه دستگاه قرار گرفته‌اند. مک استودیو بی‌صدا نیست اما صدای کار کردن آن به قدری کم است که برای شنیدنش باید دقت کنید.

 

درگاه‌های ورودی و خروجی

بجز مک پرو، مک استودیو تنها کامپیوتر ساخت اپل است که بیش از ۴ پورت USB-C دارد. در مدل مجهز به چیپست M1 Ultra، تمام این ۶ پورت‌ از نوع Thunderbolt 4 هستند که برای افرادی که به این اتصال پرسرعت و کارامد نیاز دارند، یک موهبت به شمار می‌آید. نسخه ارزان‌تر با چیپست M1 Max تنها ۴ پورت از نوع Thunderbolt 4 است و دو پورت قرار گرفته در بخش جلویی دستگاه از نوع USB 3.1 هستند.

یک شیار کارت حافظه SDXC با پشتیبانی از استاندارد UHS-II نیز در بخش جلویی دستگاه به چشم می‌خورد. اضافه کردن این شیار کارت حافظه برای انتقال عکس و فیلم‌ها از دوربین‌های عکاسی و فیلمبرداری بسیار کارامد است. اگرچه بعضی از دوربین‌های جدید از کارت‌حافظه‌های CFexpress استفاده می‌کنند اما کارت‌های SD هنوز هم بین دوربین‌ها رایج تر هستند. برای مثال دوربین جدید شرکت کانن یعنی R5c قابلیت ضبط ویدئوهای ۸K را با فرمت HEVC بر روی کارت حافظه‌های SD دارد.

در قسمت پشتی، تنوع پورت‌ها شباهت زیادی به مک مینی‌های اپل دارد. مک استودیو دارای ۴ پورت Thunderbolt/USB 4، یک پورت شبکه ۱۰GB، دو پورت USB-A، یک خروجی HDMI 2.0 و یک جک هدفون ۳.۵ میلی‌متر است. بزرگترین مزیت مک استودیو نسبت به مک مینی با چیپست M1، پشتیبانی از نمایشگر‌های متعدد است. در حقیقت مک مینی تنها از یک نمایشگر تاندربولت با حداکثر وضوح ۶K پشتیبانی می‌کرد اما مک استودیو قابلیت اتصال همزمان به ۴ نمایشگر اپل ۶K Pro Display XDR یا نمایشگرهای ۵K استودیویی دیگر را دارد. با این حال مک استودیو می‌تواند یک خروجی ۴K دیگر نیز از طریق خروجی HDMI فراهم کند که در مجموع تعداد نمایشگرها را به ۵ عدد برسد.

 

عملکرد

در این بررسی ابتدا مک استودیو نسخه M1 Ultra با ۲۰ هسته پردازنده مرکزی، ۶۴ هسته پردازنده گرافیکی، ‍۱۲۸ گیگابایت رم و ۱ ترابایت SSD مورد بررسی قرار گرفت. سپس نسخه پایه یعنی مک اسودیو نسخه M1 Max تست‌ها را پشت سر گذاشت. نتیجه نهایی شاید کمی ناامید کننده بود. همانطور که بسیاری از کاربران این دستگاه می‌گویند، نسخه M1 Ultra سرعت بیشتری در انجام پردازش‌ها دارد اما نسخه M1 Max به قدری سریع است که شاید نسخه بالارده ارزش ۲۰۰۰ هزار دلار هزینه اضافه را نداشته باشد.

البته برخی می‌گویند این اختلاف کم به علت تازه وارد بودن چیپست M1 Ultra است و ممکن است با انتشار بروزرسانی‌های آینده، قدرت واقعی این چیپست مشخص شود. به علاوه، برنامه‌ها نیز باید برای این چیپست بهینه شوند تا بتوانند از حداکثر توان این ابر پردازنده استفاده کنند.

 

مشخصات سفارشی

نوشته‌های مرتبط
۱ از ۲

از آنجایی که کاربران حرفه‌ای برای کارهای خود نیاز به سخت‌افزارهای متفاوتی دارد، اپل برای مک استودیو گزینه‌های متعددی برای سفارشی‌سازی در نظر گرفته است. خبر خوب اینجاست که مک استودیو در نسخه پایه با چیپست M1 Max به ۳۲ گیگابایت رم مجهز شده است. این اتفاق بسیار خوبی است زیرا ۱۶ گیگابایت رم برای یک کامپیوتر رومیزی حرفه‌ای واقعا کم است و به محض باز کردن چند نرم‌افزار یا فایل سنگین، سیستم مجبور به استفاده از حافظه SSD به عنوان رم می‌شود که این اتفاق سرعت کلی دستگاه را کاهش می‌دهد. این موضوع به ویژه در زمان تدوین ویدئوهای ۶K یا ۸K یا حتی باز کردن همزمان چندین پروژه بر روی نرم‌افزار Final Cut به وضوح قابل مشاهده است.

با این وجود بررسی‌های ما نشان می‌دهد ۶۴ گیگابایت رم بهترین انتخاب برای بیشتر کاربران است. اگرچه باید هزینه اضافی آن را نیز در نظر گرفت. به علاوه، به لطف وجود درگاه‌های تاندربولت، امکان اتصال انواع حافظه‌های ذخیره‌سازی پرسرعت نیز به آن وجود دارد تا دیگر نگرانی از بابت کمبود حافظه وجود نداشته باشد. البته اگر همواره با فایل‌های سنگین و متعدد کار می‌کنید، شاید بهتر باشد از ابتدا به سراغ گزینه‌هایی با حافظه ذخیره‌سازی داخلی بیشتر بروید.

به جرئت می‌توان گفت حافظه SSD به کار رفته در مک استودیو اپل یکی از پرسرعت‌ترین حافظه‌های موجود در بازار است. به این ترتیب حتی سریع‌ترین هارددیسک‌های اکسترنال SSD که با درگاه تاندربولت به مک استودیو متصل می‌شوند نیز نمی‌توانند با آن رقابت کنند. مگر اینکه به سراغ برخی ستاپ‌های NVMe-based RAID بروید که هزینه‌های سرسام‌آوری دارند. در مقابل اپل برای ۸ ترابایت حافظه با سرعت شگفت‌انگیز تنها ۲۴۰۰ دلار اضافه از شما می‌خواهد. این حافظه بیشتر قابلیت‌های مک استودیو را افزایش می‌دهد و امکان پخش همزمان ۱۸ رشته ویدئو ۸K را فراهم می‌کند.

البته مک استودیو تنها با هدف تدوین و پخش ویدئو طراحی و عرضه نشده است. توسعه‌دهندگان نرم‌افزارها نیز می‌توانند سرعت‌های بسیار بالایی را در اجرای کد‌های خود تجربه کنند و مدل‌های یادگیری ماشینی مانند TensorFlow نیز از پردازنده گرافیکی قدرتمند این چیپست بهره می‌برند.

 

مک استودیو به درد چه افرادی می‌خورد؟

کاربران با شرایط زیر احتمالا مشتریان ردیف اول خرید مک استودیو اپل هستند:

۱- صاحبان فعلی مک مینی که به پورت‌های بیشتری نیاز دارند.

۲- صاحبان فعلی مک پرو که نرم‌افزارهای مورد استفاده‌شان برای اجرا روی چیپست‌های اپل سیلیکون بهینه شده است.

۳- کاربران محصولات اپل که به دنیال یک کامپیوتر رومیزی قدرتمند هستند.

حتی مک استودیو نسخه پایه با چیپست M1 Max نیز یک جهش بزرگ از لحاظ کارایی نسبت به مک مینی نسخه M1 به حساب می‌آید. درگاه‌های بیشتر و قدرت‌ پردازشی بیشتر در کنار تنوع بالاتری از سخت‌افزار، صدای بسیار کم و قیمت پایه ۱۹۹۹ دلار برای بیشتر کاربران حرفه‌ای وسوسه کننده به نظر می‌رسد.

 

نتیجه‌گیری

شاید بدترین قسمت خرید یک مک استودیو، نیاز به خرید یک نمایشگر و موس و کیبورد باشد. البته اپل با معرفی و عرضه نمایشگر ۲۷ اینچی استودیو دیسپلی، یک همراه متناسب برای آن معرفی کرده است. اگر خرید چنین نمایشگری برای شما اقتصادی نباشد، می‌توانید به سراغ خرید مکبوک پرو M1 Pro ۱۴ اینچ بروید. تنها راه‌حل دیگر، صبر کردن تا معرفی مک مینی بعدی با چیپست M2 است.

شاید مک مینی تنها برای طیف محدودی از کاربران طراحی شده بود اما مک استودیو با هدف برطرف کردن نیازهای بیشتر کاربران حرفه‌ای به بازار عرضه شده و تعریف جدیدی از کامپیوترهای رومیزی حرفه‌ای را ایجاد کرده است.

 

منبع: ۹To5Mac

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.