راهنمای جامع خرید سرفیس

زمان حدودی مطالعه مطلب: 7 دقیقه

مایکروسافت، خالق سیستم‌عامل ویندوز است و به همین دلیل ممکن است فکر کنید بهترین کامپیوتر ویندوزی باید یکی از مدل‌های سرفیس باشد. در واقع باید گفت انواع تبلت‌ها و لپتاپ‌های سرفیس دستگاه‌هایی پیشرفته و با طراحی آینده‌نگرانه هستند. اما طی سالیان اخیر، مایکروسافت تنها به پیشرفت‌های جزئی در بخش سخت‌افزار این محصولات توجه کرده و حتی برخی از محصولات مانند سرفیس لپتاپ، هیچگاه جایگاهی که شایسته آن بودند را بدست نیاوردند.

اما این مسئله در سال ۲۰۲۴ به طور کامل تغییر کرد. مایکروسافت از دو مدل جدید سرفیس با پشتیبانی از قابلیت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی رونمایی کرد تا روح تازه‌ای در این محصولات بدمد. اما سؤال بیشتر کاربران در زمان خرید سرفیس، انتخاب بهترین مدل سرفیس متناسب با نیازهایشان است. وزن سبک، باتری قوی‌تر، قابلیت استفاده به عنوان تبلت، طراحی با قلم یا حتی امکان استفاده از نرم‌افزارهای پیشرفته مهم‌ترین فاکتورهای خرید سرفیس هستند که هر فرد ممکن است اولویت‌بندی متفاوتی برای آن‌ها داشته باشد. در این مقاله به بررسی انواع مدل‌های سرفیس موجود در بازار پرداخته شده تا افراد بتوانند انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشند.

راهنمای خرید سرفیس ۲۰۲۴

سرفیس لپتاپ ۷؛ بهترین انتخاب برای اکثر کاربران

پس از سال‌ها تغییرات جزئی، مایکروسافت بالاخره تصمیم گرفت تا سرفیس لپتاپ ۷ را با تغییرات اساسی به بازار عرضه کند. اولین نکته، عرضه سرفیس لپتاپ ۷ در دو سایز ۱۳ اینچی و ۱۵ اینچی است. سایز نمایشگر مدل کوچکتر نسبت به سال گذشته (۱۳.۵ اینچ) به ۱۳.۸ اینچ افزایش پیدا کرده و علاوه بر افزایش حداکثر روشنایی، حالا از نرخ نوسازی تصویر ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی می‌کند. در نتیجه تصاویر کاملا زنده و چشمگیر هستند و خوانایی صفحه حتی در نور مستقیم آفتاب قابل قبول است. دوربین وبکم جدید 1080p کیفیت مناسبی دارد اما همچنان در شرایط کم‌نور خیلی عالی نیست. یک تاچ‌پد با قابلیت ویبره‌های شبیه‌ساز کلیک نیز برای این محصول در نظر گرفته شده که عملکرد خوبی دارد.

سرفیس لپتاپ ۷ در دو سایز ۱۳ و ۱۵ اینچی

اما مهم‌ترین تغییر، به پردازنده سرفیس لپتاپ ۷ مربوط می‌شود. مایکروسافت از تراشه‌های کوالکام مدل Snapdragon X Elite و Snapdragon X Plus برای این محصولات استفاده کرده که کاملا متفاوت از رویه استفاده از تراشه‌های اینتل است. عملکرد کلی این چیپ‌ست‌ها در کارهای روزمره بسیار مناسب است. باز کردن تب‌های متعدد در مرورگر اینترنت یا اجرای همزمان چندین نرم‌افزار هیچ اختلالی در سرعت سرفیس لپتاپ ۷ ایجاد نمی‌کند. اگرچه باید توجه داشته باشید این محصول به هیچ عنوان برای انجام کارهای گرافیکی سنگین یا گیمینگ مناسب نیست.

ویژگی‌های چیپ‌ست کوالکام Snapdragon X Elite

چیپ‌ست‌های جدید کوالکام همانند چیپ‌ست‌های سری M اپل با معماری ARM طراحی شده‌اند. در واقع پیش از این تمامی محصولات سرفیس با چیپ‌ست‌های اینتل و معماری X86 به بازار عرضه می‌شدند که عملکرد آن‌ها را کاملا مشابه سایر کامپیوترها و لپتاپ‌های ویندوزی می‌کرد. اما حالا با این تغییر رویه، نرم‌افزارهایی که مخصوص معماری ARM باشند به سرعت اجرا می‌شوند و سایر نرم‌افزارها به لطف یک ابزار ترجمه‌ای به نام Microsoft Prism، با این معماری جدید سازگار می‌شوند. اگرچه نباید روی عملکرد کاملا دقیق و بی‌مشکل نرم‌افزارهای X86 به واسطه این مترجم حساب کرد. زیرا در نهایت ممکن است برخی از پیچیدگی‌های موجود در کدهای برنامه‌‌ها (به ویژه نرم‌افزارهای تخصصی و پیشرفته) به درستی و بدون ایراد ترجمه نشوند و عملکرد نرم‌افزار دچار مشکل شود.

نقطه قوت استفاده از چیپ‌ست‌های مبتنی بر معماری ARM، مصرف بهینه انرژی و در نتیجه شارژدهی طولانی‌تر باتری است. به این ترتیب طول عمر سرفیس لپتاپ ۷ به طور قابل توجهی نسبت به مدل‌های پیشین افزایش یافته و تجربه کاربری خوشایندتری را برای افراد به ارمغان می‌آورد.

هوش مصنوعی Windows Cocreator

اما قابلیت‌های هوش مصنوعی (AI) معرفی شده عملکرد حیرت‌انگیز و بی‌نقصی ندارند. ابزار Cocreator امکان ایجاد تصاویر را با نقاشی کردن آن‌ها فراهم می‌کند. اما استفاده از این قابلیت مستلزم تهیه قلم سرفیس است و بدون آن، توضیح دادن محتویات عکس معمولا به نتایج راضی‌کننده‌ای منجر نمی‌شود. ابزار بعدی Live Captions نام دارد که ترجمه همزمان و نمایش زیرنویس برای ویدئو‌های مختلف یا حتی مکالمات تصویری و صوتی را ممکن می‌کند. اما این ابزار نیز زمانی که مکالمات سریع بین طرفین وجود داشته باشد، بی‌نقص عمل نمی‌کند. قابلیت بعدی Eye Contact نام دارد که زیرمجموعه Window Studio Effects است. این قابلیت در زمان مکالمه تصویری، وضعیت چشم کاربر را به گونه‌ای نمایش می‌دهد که انگار همواره توجه به روبرو دارد. اما عملکرد این ویژگی نیز بستگی به شرایط نوری محیط دارد و در بسیاری از موارد هنوز درست عمل نمی‌کند. قابلیت آخر نیز Recall نام دارد که به نظر کاربردی‌ترین ویژگی هوش مصنوعی محصولات جدید مایکروسافت به حساب می‌آید. این ویژگی با کمک گرفتن از هوش مصنوعی‌های پیشرفته، هرکاری که با کامپیوتر انجام داده‌اید یا هرآنچه تماشا کرده‌اید را با یک جست و جوی ساده به شما نمایش می‌دهد. اما مشکلات امنیتی مربوط به این قابلیت باعث شده تا در دسترس قرار گرفتن آن با کمی تأخیر همراه شود.

رنگ بندی سرفیس لپتاپ ۷

در مجموع باید گفت سرفیس لپتاپ ۷ یک لپتاپ سبک با کیفیت ساخت بالا و طول عمر مناسب باتری است. اما به هیچ عنوان نباید آن را به قصد استفاده از ویژگی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی تهیه کرد. سرفیس لپتاپ ۷ سایز ۱۳ اینچی با دو مدل چیپ‌ست اسنپدراگون X پلاس و اسنپدراگون X الیت عرضه می‌شود اما نسخه ۱۵ اینچی آن تنها با چیپ‌ست اسنپدراگون X الیت قابل تهیه است. قیمت پایه این محصول برای سایز ۱۳ اینچی، ۱۶ گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و چیپ‌ست Snapdragon X Plus ۱۰۰۰ دلار است.

نوشته‌های مرتبط

سرفیس پرو ۱۱؛ بهترین تبلت/لپتاپ دنیا

سرفیس پرو ۱۱ از لحاظ طراحی، همان تبلتی است که با اتصال یک کیبورد، احساس لپتاپ را به شما منتقل می‌کند. در بخش پشتی بدنه این محصول یک پایه در نظر گرفته شده که وظیفه نگه داشتن وزن آن را دارد. البته کیبورد باید به صورت جداگانه خریداری شود. سمت چپ بدنه دو درگاه USB-C و یک پورت شارژ به چشم می‌خورد که مجموعه پورت‌های این محصول را تشکیل می‌دهد. اگرچه هنوز هم قرار دادن آن روی پا و کار کردن با آن در حالت نشسته راحت نیست و شاید لفظ لپ تاپ (روی پا) خیلی برازنده آن نباشد. یک کیبورد جدید نیز به همراه این محصول معرفی شده که Flex Keyboard نام دارد که با وجود قیمت بالا، عملکرد و کیفیت بسیار مناسبی دارد.

در بخش جلویی که دوربین وبکم ۱۲ مگاپیکسلی قرار گرفته و در بخش پشتی بدنه نیز یک دوربین ۱۰ مگاپیکسلی در نظر گرفته شده است. اگرچه نباید از لحاظ کیفیت، آن را با دوربین انواع گوشی‌های هوشمند مقایسه کرد. در حقیقت این دوربین‌ها صرفا عملکرد مناسبی برای تماس‌ها و کنفرانس‌های ویدئویی دارند.

رنگ بندی سرفیس پرو ۱۱

سرفیس پرو ۱۱ با دو چیپ‌ست مختلف به بازار عرضه می‌شود که بجز عملکرد سخت‌افزاری، صفحه‌نمایش متفاوتی هم دارند. نسخه پایه با تراشه کوالکام Snapdragon X Plus، دارای ۱۰ هسته پردازنده و یک صفحه نمایش LCD است. حافظه رم نیز برای نسخه پایه ۱۶ گیگابایت و حافظه داخلی نیز ۲۵۶ گیگابایت در نظر گرفته شده است. در مقابل نسخه‌های بالاتر با تراشه Snapdragon X Elite دارای ۱۲ هسته پردازنده و صفحه نمایش OLED هستند. مدل‌هایی که با چیپ‌ست الیت عرضه می‌شوند امکان اتصال همزمان به ۳ مانیتور 4K را نیز دارند که خارق‌العاده است. از لحاظ عملکردی اما تفاوت محسوسی بین این مدل‌ها و نسخه‌های سال گذشته با پردازنده اینتل Core Ultra 7 دیده نمی‌شود. پردازش گرافیکی نیز عملکرد بالایی ندارد و برای اجرای نرم‌افزارهای سنگین یا گیمینگ به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

کیبورد Flex مایکروسافت برای سرفیس پرو ۱۱ به همراه قلم Slim Pen 2

برای این محصول می‌توان از قلم سرفیس مدل Slim Pen نیز استفاده کرد که امکان یادداشت برداری و حتی طراحی را فراهم می‌کند. این قلم به صورت بی‌سیم شارژ می‌شود و جداگانه به فروش می‌رسد. لازم به ذکر است که شارژر قلم نیز باید جداگانه تهیه شود و تنها در صورتی که کیبورد برای این مدل تهیه کنید، نیازی به تهیه شارژر قلم نخواهید داشت.

از لحاظ عمر باتری اما سرفیس پرو ۱۱ عملکرد بسیار مناسبی به ویژه در مدل‌های مجهز به پنل OLED دارد. دلیل اصلی این شارژدهی طولانی را می‌توان در استفاده از چیپ‌ست‌های ARM جست و جو کرد. این تراشه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که عملکرد بالایی در کنار مصرف بهینه باتری را فراهم می‌کنند.

در مجموع باید گفت سرفیس پرو ۱۱ یک کامپیوتر قابل حمل بسیار سبک است و تنها به آن دسته از افرادی توصیه می‌شود که اولویت اصلی آن‌ها، قابلیت حمل و نقل باشد. البته نباید فراموش کرد که خرید مدل OLED یا تهیه لوازم جانبی ضروری مانند قلم و کیبورد می‌تواند به راحتی قیمت این محصول را به اعداد سرسام‌آوری افزایش دهد.

سرفیس پرو ۹

سرفیس پرو ۹ با کیبورد

با وجود اینکه حدود ۲ سال از معرفی سرفیس پرو ۹ توسط مایکروسافت می‌گذرد، اما همچنان قیمت مناسب، پردازنده اینتل با معماری X86 و لوازم جانبی ارزان‌قیمت سبب می‌شود تا این محصول ارزش خرید داشته باشد. سرفیس پرو ۹ به یک پردازنده اینتل نسل ۱۲ (Core i5 در مدل پایه و Core i7 در مدل‌های بالاتر) مجهز شده است. پنل نماشیگر LCD با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی برای این محصول در نظر گرفته شده که تصاویر را بسیار روان به نمایش می‌گذارد. دو عدد درگاه USB-C در کنار یک پورت شارژ نیز مجموعه درگاه‌های این مدل را تشکیل می‌دهند. توصیه می‌شود به همراه این محصول حتما کیبورد نیز تهیه شود که قیمت بسیار مناسب‌تری نسبت به کیبورد‌های جدید سری Flex دارد. افرادی که قصد استفاده از قلم دارند نیز می‌توانند در کنار کیبورد از قلم Slim Pen استفاده کنند. همانند سایر مدل‌های سرفیس، این مدل نیز برای انجام کارهای گرافیکی، تدوین ویدئو یا گیمینگ مناسب نیست. در عوض آن دسته از کاربرانی که قصد استفاده از نرم‌افزارهای اختصاصی X86 ویندوز را دارند می‌توانند به سراغ این مدل بیایند. در حقیقت بسیاری از نرم‌افزارهای ایرانی مانند نرم‌افزارهای حسابداری در این دسته قرار می‌گیرند.

جمع‌بندی

سرفیس پرو با قلم Slim Pen 2

مایکروسافت سرفیس در مدل‌های سرفیس پرو و سرفیس لپتاپ، محصولاتی با طراحی آینده‌نگرانه و خوش‌ساخت هستند. اما افراد باید پیش از انتخاب آن‌ها، دقیقا استفاده خود را مشخص کرده باشند. متأسفانه عدم وجود پردازنده گرافیکی قدرتمند یا مجزا در کنار سازگاری نسبتا کم محیط سیستم‌عامل ویندوز برای استفاده لمسی سبب شده تا این محصولات بیشتر مورد توجه آن دسته از کاربرانی قرار بگیرد که وزن سبک و کیفیت ساخت بالا برایشان اهمیت دارد. از طرف دیگر بسیاری از کاربران نیز ممکن است نیاز به استفاده از نرم‌افزارهایی داشته باشند که هنوز برای معماری ARM بهینه نشده باشند. در نتیجه شاید بهترین انتخاب این افراد سرفیس پرو ۹ خواهد بود. به علاوه، افرادی که قصد خرید انواع مدل‌های سرفیس پرو را داشته باشند، نباید از هزینه‌های جانبی مانند قلم یا کیبورد غافل شوند. در نهایت باید گفت سرفیس می‌تواند یک همراه عالی برای کاربرانی باشد که استفاده روزمره از لپتاپ خود دارند و اولویت اصلی آن‌ها وزن سبک، قابل حمل بودن و کیفیت ساخت بالاست.

منبع Wired
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.