مقایسه مک بوک ایر M3 با سرفیس پرو ۱۰

زمان حدودی مطالعه مطلب: 5 دقیقه

سرفیس پرو ۱۰ در برابر مک بوک ایر اپل چه مزیت‌هایی دارد؟ وقتی که به دنبال یک لپتاپ عالی برای استفاده روزمره یا نیمه‌حرفه‌ای هستید، احتمالا گزینه‌هایی مانند مک بوک ایر M3 با طراحی مینیمال و سیستم‌عامل جذاب در کنار مایکروسافت سرفیس ۱۰ با طراحی ۲ در ۱ (هم تبلت و هم لپتاپ) شما را در انتخاب کردن سردرگم می‌کنند. هر دو این محصولات دستگاه‌های قدرتمند و کارآمدی هستند اما برای انتخاب از میان آن‌ها، ابتدا باید نیازهای خودتان را دقیق بسنجید. در ادامه به بررسی و مقایسه مک بوک ایر M3 و مایکروسافت سرفیس پرو ۱۰ پرداخته شده تا شما بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

خرید قسطی محصولات اپل

مقایسه مک بوک ایر M3 و سرفیس پرو ۱۰

مایکروسافت سرفیس پرو ۱۰ با کیبورد 

مشخصات

 

مایکروسافت سرفیس پرو ۱۰

اپل مک بوک ایر M3 (۱۳ اینچی)

پردازنده مرکزی (CPU)

Intel Core Ultra 5 135U

Intel Core Ultra 7 155U

Apple M3 (8-Core)

پردازنده گرافیکی (GPU)

Intel Graphics

۸/۱۰-Core GPU

صفحه نمایش

۱۳ اینچ ۱۲۰ هرتزی

حداکثر روشنایی ۶۰۰ نیت

۱۳.۶ اینچی ۶۰ هرتزی

حداکثر روشنایی ۵۰۰ نیت

حافظه رم

۸،۱۶،۳۲ یا ۶۴ گیگابایت

۸، ۱۶ یا ۲۴ گیگابایت

حافظه داخلی

۲۵۶ گیگابایت تا ۱ ترابایت

۲۵۶ گیگابایت تا ۲ ترابایت

درگاه‌ها

۲ عدد تاندربولت

اتصال آهنربایی شارژر و کیبورد

۲ عدد تاتدربولت

جک ۳.۵ میلی‌متری صدا

درگاه شارژ آهنربایی مگ سیف ۳

وبکم

1440p

1080p

اسپیکر

اسپیکر استریو (۲ گانه) با پشتیبانی از Dolby Atmos

دو عدد ووفر و دو عدد توییتر (۴ گانه) با پشتیبانی از Dolby Atmos

سایر حسگرها

تشخیص چهره با قابلیت دید در شب

حسگر اثر انگشت روی برخی از مدل‌های کیبورد

حسگر اثر انگشت TouchID

ابعاد

۲۸۷×۲۰۸.۶×۹.۳ میلی‌متر

۳۰۴×۲۱۴.۹×۱۱.۲ میلی‌متر

وزن

۸۷۹ گرم (بدون کیبورد)

۱.۱۷ کیلوگرم ( با کیبورد و قلم)

۱.۲۴ کیلوگرم

رنگ‌بندی

پلاتینیوم، مشکی

میدنایت، استارلایت، خاکستری، نقره‌ای

 

قیمت

مک بوک ایر M3 در رسه رنگ

مک بوک ایر M3 در دو سایز ۱۳ و ۱۵ اینچی به بازار عرضه شده است. اگرچه بسیاری از افرادی که در انتخاب میان مک بوک ایر و سرفیس مردد هستند، نسخه ۱۳ اینچی را مد نظر قرار می‌دهند زیرا ابعاد جمع و جورتر و وزن سبک‌تری دارد. مک بوک ایر ۱۳ اینچی با چیپ M3 در نسخه پایه ۱۰۹۹ دلار قیمت دارد. این قیمت برای چیپ‌ست M3 با ۸ هسته CPU و ۸ هسته GPU در کنار ۸ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی است. در مقابل سرفیس پرو ۱۰ تنها در یک سایز ۱۳ اینچی و با قیمت پایه ۱۱۹۹ دلار به بازار عرضه شده است. مدل پایه سرفیس پرو ۱۰ مجهز به پردازنده اینتل Core Ultra 5 135U در کنار ۸ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی است. اما نباید فراموش کرد که سرفیس پرو ۱۰ بدون کیبورد، قلم، موس یا هرگونه لوازم جانبی دیگر با این قیمت به فروش می‌رسد. در نتیجه افراد باید با توجه به نیازهایشان هزینه‌های جانبی خرید کیبورد و قلم و… را به صورت جداگانه مد نظر داشته باشند.

البته نباید فراموش کرد که سرفیس به نمایشگر لمسی ۱۲۰ هرتزی مجهز شده که بدون شک قطعه گران‌تری نسبت به نمایشگر مک بوک ایر به حساب می‌‌آید. با این وجود، اگر قیمت پایین‌تر برای شما اولویت اصلی باشد، در این بخش مک بوک ایر M3 برنده خواهد بود.

 

 

طراحی و صفحه نمایش

نوشته‌های مرتبط

در بخش طراحی در واقع دو رویکرد متفاوت وجود دارد. مایکروسافت سرفیس یک تبلت قابل تبدیل به لپتاپ و به نوعی یک دستگاه هیبریدی است. کیبورد سرفیس قابل جدا شدن است و امکان استفاده از آن با قلم یا به صورت لمسی به عنوان یک تبلت نیز وجود دارد. از طرف دیگر مک بوک ایر یک لپتاپ تمام عیار است که صرفا طراحی باریک و وزن سبکی دارد. از نظر کیفیت ساخت باید گفت هر دو محصول به لطف استفاده از بدنه آلومینیومی و لولاهای محکم، طول عمر بالایی دارند و حس کیفیت را القا می‌کنند.

سرفیس پرو X با قلم و کیبورد

اما زمانی که صحبت از وزن و اندازه باشد،‌ باید گفت سرفیس پرو ۱۰ برنده است. سرفیس پرو ۱۰ با وجود اینکه نمایشگر ۱۳ اینچی تقریبا هم‌اندازه‌ای با مک بوک ایر دارد اما قطر باریک‌تر و تنها ۸۸۰ گرم وزن باعث شده تا حمل و نقل آن ساده‌تر باشد. البته نباید فراموش کرد که این وزن بدون احتساب وزن کیبورد و قلم است. در حقیقت پس از اضافه کردن قلم و کیبورد به این محصول (۲۹۴ گرم)،‌ وزن نهایی آن به حدود ۱.۱۷ کیلوگرم می‌رسد. در مقایسه باید گفت مک بوک ایر ۱۳ اینچی M3 نیز ۱.۲۴ کیلوگرم وزن دارد و کیبورد و تاچ‌پد بخشی از آن است. در نتیجه می‌توان گفت اگر قصد حمل سرفیس پرو را به همراه کیبورد و قلم داشته باشید، تفاوت خاصی بین وزن این دو محصول مشاهده نمی‌شود. اما پس از جدا کردن کیبورد، وزن سرفیس پرو ۱۰ بسیار سبک‌تر خواهد بود که ممکن است برای برخی از افراد مهم و کاربردی باشد.

مک بوک ایر M3 در رنگ میدنایت و نقره‌ای

در بخش صفحه‌نمایش اما به نظر می‌رسد مایکروسافت واقعا جلوتر باشد. استفاده از یک پنل ۱۳ اینچی ۱۲۰ هرتزی با وضوح ۲۸۸۰×۱۹۲۰ پیکسل و حداکثر روشنایی ۶۰۰ نیت سبب شده تا نمایشگر سرفیس پرو ۱۰ تقریبا از هر نظر بهتر از مک بوک ایر M3 باشد. در مقابل باید گفت مک بوک ایر M3 ۱۳ اینچی به یک پنل ۱۳.۶ اینچی ۶۰ هرتزی با وضوح ۲۵۶۰×۱۶۶۴ پیکسل مجهز شده که حداکثر روشنایی ۵۰۰ نیت را ممکن می‌کند. در حقیقت شاید بتوان گفت تنها نقطه برتری نمایشگر مک بوک ایر M3، استفاده از پنل IPS و در نتیجه کیفیت تصویر بهتر است.

 

سخت‌افزار

اولین بخش قاعدتا مقایسه پردازنده مرکزی این دو دستگاه است. سرفیس پرو ۱۰ با دو مدل پردازنده به بازار عرضه می‌شود. مقایسه پردازنده اینتل Core Ultra 5 135U با پردازنده ۸ هسته‌ای M3 روی کاغذ نشان می‌دهد که مک بوک ایر M3 تا حدود ۹ درصد سریع‌تر عمل می‌کند. حتی اگر این مقایسه با پردازنده Core Ultra 7 155U انجام شود باز هم چیپ‌ست M3 برنده خواهد بود.

ویژگی‌های پردازنده اینتل سری Core Ultra استفاده شده در سرفیس پرو ۱۰
Screenshot

در بخش پردازش گرافیکی نیز پردازنده‌های اینتل به پردازنده گرافیکی مجتمع نه‌چندان قدرتمندی مجهز شده‌اند که حرفی برای گفتن در برابر پردازنده ۸ یا ۱۰ هسته‌ای M3 ندارد. پردازنده گرافیکی M3 نه تنها برای تدوین ویدئو و اجرای نرم‌افزارهای گرافیکی مناسب است، بلکه از فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند رهگیری پرتو سخت‌افزاری نیز پشتیبانی می‌کند. قابلیتی که صرفا روی کارت گرافیک‌های نسل جدید دیده می‌شود.

ویژگی‌های چیپ‌ست‌های اپل سری M3

در نتیجه باید به این موضوع توجه شود که سرفیس پرو ۱۰ با وجود قیمت بالاتر نسبت به مک بوک ایر M3، برای کارهای حرفه‌ای و حتی نیمه‌حرفه‌ای مناسب نیست. در حقیقت ساختار تبلت مانند سرفیس پرو ۱۰ آن را به یک کامپیوتر ویندوزی سبک و همیشه همراه برای انجام کارهای روزمره با بالاترین سرعت تبدیل می‌کند. در مقابل مک بوک ایر M3 با وجود قطر باریک و وزن سبک، یک کامپیوتر تمام عیار است که به اجرای نرم‌افزارهای سنگین و حرفه‌ای نه نمی‌گوید. اگرچه نباید انتظار عملکرد کامپیوترهای دسکتاپ یا لپتاپ‌های حرفه‌ای را از آن داشت.

 

جمع‌بندی

سرفیس پرو X یا همان ۱۰ از بیشتر جهات دستگاه جذاب‌تری است. قابلیت استفاده از قلم، کیبورد جدا شونده، نمایشگر لمسی با کیفیت بهتر و البته معماری X86 پردازنده که خیال کاربران را از بابت سازگاری با طیف وسیعی از نرم‌افزارها راحت می‌کند. اما مک بوک ایر M3 به لطف سخت‌افزار قدرتمندتر و قیمت پایین‌تر، می‌تواند یک لپتاپ عالی برای آن دسته از کاربرانی باشد که در کنار استفاده روزمره قصد یادگیری نرم‌افزارهای حرفه‌ای یا استفاده نیمه‌حرفه‌ای از آن‌ها را داشته باشند. اگرچه از آن‌جایی که چیپ ‌M3 با معماری ARM طراحی شده، همچنان همه نرم‌افزارها با آن سازگاری ندارند و افراد باید پیش از انتخاب نهایی خود، در مورد سازگاری نرم‌افزارهای مورد نظرشان با این دستگاه‌ها اطمینان حاصل کنند.

منبع XDA-Developers
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.