راهنمای خرید بهترین پاوربانک برای آیفون و آیپد

زمان حدودی مطالعه مطلب: ۵ دقیقه

پاوربانک‌ها، یکی از ابزارهای کارامدی هستند که امروزه با توجه به نیاز روزافزون کاربران به استفاده مداوم از دستگاه‌های الکترونیکی، انرژی مورد نیاز‌ آنها را تأمین می‌کنند. انتخاب پاوربانک باید با توجه به دستگاهی که به آن متصل می‌شود و نیاز کاربر انجام شود. انتخاب پاوربانک‌ آیفون و آیپد از برخی جهات به انتخاب آداپتور و شارژر مناسب آیفون و آیپد شباهت دارد. اگرچه باید عوامل دیگری مانند وزن، ظرفیت، تکنولوژی باتری و لوازم جانبی را نیز مد نظر قرار داد.

در این خصوص باید به موارد زیر توجه کنید:

  • حداکثر توان خروجی پاوربانک
  • ظرفیت پاوربانک
  • نوع و تعداد خروجی‌های پاوربانک
  • وزن و ابعاد پاوربانک
  • قابلیت شارژ بی‌سیم یا مگ‌سیف
  • توان شارژ شدن پاوربانک

ویژگی‌های پاوربانک مناسب آیفون و آیپد

۱-توان خروجی

آیفون‌های ۸ به بالا از قابلیت شارژ سریع یا فست شارژ با توان ۱۸ وات پشتیبانی می‌کنند. در نتیجه برای استفاده از این قابلیت، باید پاوربانک به فناوری PD، QC، iSmart یا IQ مجهز باشد و قابلیت خروجی حداقل ۱۸ وات را از یک خروجی داشته باشد. برای اطمینان از این موضوع می‌توانید اطلاعات خروجی پاوربانک را از پشت بسته‌بندی آن مطالعه کنید. حاصل ضرب عدد ولتاژ و آمپر برابر یا بیشتر از ۱۸ شود. برای مثال ۹V/A دقیقا ۱۸ وات است.

برای آیفون‌های قدیمی‌تر تا مدل ۷ و ۷ پلاس، حداکثر توان مورد نیاز ۵ وات یا ۵V/1A است.

در مورد آیپدها، اگر از آیپد‌های قدیمی استفاده می‌کنید، توان شارژ باید حداقل ۱۰ وات یا ۵V/2A باشد. آیپد‌های جدیدتر تا پیش از مدل‌های آیپد پرو ۲۰۱۸، ۱۲ وات نیاز دارند.

آیپد پرو ۱۱ و ۱۲ اینچ از مدل ۲۰۱۸ به بعد، تا حداکثر توان شارژ ۳۵ وات را پشتیبانی می‌کنند اما به حداقل ۲۰ وات توان برای شارژ شدن نیاز دارند. در نتیجه استفاده از پاوربانکی که با فناوری PD قابلیت خروجی بیش از ۲۰ وات را از یک درگاه USB-C دارد، به سرعت شارژ بیشتر این دستگاه‌ها منجر می‌شود.

۲-ظرفیت

اشتباهی که بسیاری از کاربران در زمان انتخاب پاوربانک انجام می‌دهند، مقایسه ظرفیت باتری آیفون با ظرفیت پاوربانک برای محاسبه تعداد دفعات شارژ است. برای مثال به نظر می‌رسد یک پاوربانک ۱۰ هزار میلی‌آمپرساعتی باید بتواند بیش از دو بار یک آیفون ۱۳ پرومکس با ظرفیت باتری حدود ۴۳۵۰ میلی‌آمپرساعت را شارژ کند. اما در عمل چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد.

دلیل این مسئله اختلاف بین ظرفیت اسمی پاوربانک و ظرفیت واقعی آن است. طبق یک قاعده کلی، در حال حاضر پاوربانک‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که ظرفیت واقعی آن‌ها اندکی کمتر از ۷۰ درصد ظرفیت اسمی آن‌هاست. برای مثال ظرفیت حقیقی یکی پاوربانک ۲۰ هزار میلی‌آمپر کمتر از ۱۴ هزار میلی‌آمپرساعت است. یا ظرفیت واقعی یک پاوربانک ۱۰ هزار میلی‌آمپرساعتی کمتر از ۷ هزار میلی‌امپرساعت است.

در نتیجه یک پاور بانک ۱۰ هزار میلی‌آمپرساعتی کمتر از دو بار یک آیفون ۱۳ پرومکس را شارژ می‌کند.

برای انتخاب پاوربانک مناسب، ابتدا ظرفیت باتری آیفون یا آیپد خود را از جدول زیر پیدا کنید. سپس ظرفیت واقعی پاوربانک را طبق قاعده ۷۰ درصد محاسبه کرده و با ظرفیت باتری دستگاه خود مقایسه کنید تا بهترین انتخاب را انجام دهید.

ظرفیت باتری مدل‌های مختلف آیفون:

iPhone 5 ۱۴۴۰mAh
iPhone 5C ۱۵۱۰mAh
iPhone 5S ۱۵۶۰mAh
iPhone 6 ۱۸۱۰mAh
iPhone 6 Plus ۲۹۱۵mAh
iPhone 6S ۱۷۱۵mAh
iPhone 6S Plus ۲۷۵۰mAh
iPhone SE 2016 ۱۶۲۴mAh
iPhone 7 ۱۹۶۰mAh
iPhone 7 Plus ۲۹۰۰mAh
iPhone 8 ۱۸۲۱mAh
iPhone 8 Plus ۲۶۹۱mAh
iPhone X ۲۷۱۶mAh
iPhone XS ۲۶۵۸mAh
iPhone XS Max ۳۱۷۴mAh
iPhone XR ۲۹۴۲mAh
iPhone 11 ۳۱۱۰mAh
iPhone 11 Pro ۳۰۴۶mAh
iPhone 11 Pro Max ۳۹۶۹mAh
iPhone SE 2020 ۱۸۲۱mAh
iPhone 12 Mini ۲۲۲۷mAh
iPhone 12 ۲۸۱۵mAh
iPhone 12 Pro ۲۸۱۵mAh
iPhone 12 Pro Max ۳۶۸۷mAh
iPhone 13 Mini ۲۴۰۶mAh
iPhone 13 ۳۰۹۵mAh
iPhone 13 Pro ۳۲۲۷mAh
iPhone 13 Pro Max ۴۳۵۲mAh

۳-نوع و تعداد خروجی‌ها

پاوربانک‌ها معمولا خروجی‌های USB-A و USB-C دارند. با توجه به نوع کابلی که از آن برای شارژ دستگاه خود استفاده می‌کنید باید به خروجی پاوربانک دقت کنید. به علاوه، برخی پاوربانک‌ها بیش از یک خروجی برای شارژ در اختیار کاربران قرار می‌دهند. باید توجه داشته باشید که حداکثر توان خروجی پاوربانک در زمان اتصال چند دستگاه به آن، تقسیم می‌شود.

در نتیجه پاوربانکی که حداکثر توان خروجی ۱۸ وات داشته باشد، با اتصال یک آیفون ۸ به بالا، می‌تواند آن را به صورت فست شارژ، شارژ کند. اما با اتصال یک دستگاه دیگر به پاوربانک، هیچکدام دیگر به صورت سریع شارژ نمی‌شوند و توان شارژ کمتری به هرکدام می‌رسد.

۴- وزن پاوربانک

قطعا پاوربانک‌های با ظرفیت بالاتر، حجم بیشتر و وزن بالاتری دارند. در این زمینه ابتدا باید نیاز خود را بسنجید. برای مثال همراه داشتن یک پاوربانک با ظرفیت حداقل ۱۰ هزار میلی‌آمپرساعت در سفر بسیار عاقلانه به نظر می‌رسد. اما برای حمل و نقل روزمره و قرار دادن آن در کیف دستی، پاوربانک‌هایی با ظرفیت بالاتر از ۱۰ هزار، وزن بسیار بالایی دارند و فضای زیادی اشغال می‌کنند.

۵-پاوربانک با قابلیت شارژ بی‌سیم یا مگ سیف

برخی از پاوربانک‌ها از قابلیت شارژ بیسیم iQ یا فناوری MagSafe اپل نیز پشتیبانی می‌کنند. در این خصوص باید توجه کنید که حداکثر توان خروجی پاوربانک از طریق جایگاه شارژ بیسیم چقدر است.

برای نمونه باتری‌پک اپل یک پاوربانک هوشمند و کارامد است که با حداکثر توان ۱۵ وات قابلیت شارژ آیفون‌های ۸ به بالا را دارد. اگرچه اتصال آهنربایی مگ‌سیف تنها به سری ۱۲ و ۱۳ محدود می‌شود. این پاوربانک به گونه‌ای طراحی شده که با اتصال آن به سری آیفون ۱۲ یا ۱۳، شارژ اضافه‌ای برای آن‌ها تأمین می‌کند. به علاوه، اگر به گوشی متصل باشند و گوشی را به شارژ متصل کنید، ابتدا باتری گوشی شارژ شده و سپس باتری‌پک نیز به صورت بی‌سیم از طریق گوشی شارژ می‌شود.

برای خرید انواع پاوربانک از برند‌های معتبر می‌توانید به وب‌سایت فروشگاه آیفونچی مراجعه کنید.

۶-توان شارژ شدن پاوربانک

در زمان تهیه پاوربانک به توان ورودی پاوربانک نیز توجه کنید. در این مورد باید توجه داشته باشید که شارژ شدن پاوربانک‌‌هایی که از شارژ سریع (کمتر از ۱۵ وات) پشتیبانی می‌کنند، زمان قابل توجهی نیاز دارد. اگر به شارژ شدن سریع پاوربانک نیاز دارید، باید به سراغ گزینه‌هایی بروید که با توان بالاتری شارژ می‌شوند.

در نهایت باید توجه داشته باشید که پاوربانک‌ها از چند باتری تشکیل شده‌اند. کیفیت باتری استفاده شده در این محصولات متفاوت است و طول عمر متفاوتی دارند. به همین منظور تهیه پاوربانک از برند‌های معتبر مانند انکر (Anker)، آدام المنتس (Adam Elements)، راو پاور (Rav Power) و آکی(Aukey)، تا مدت نسبتا طولانی شما را از تهیه پاوربانک جدید بی‌نیاز می‌کند.

به علاوه، می‌توانید کابل‌های کوتاه‌تر و مخصوص پاوربانک نیز تهیه کنید تا اتصال گوشی به پاوربانک دست‌وپاگیر نباشد. در این خصوص باید توجه داشته باشید که کابل لایتنینگ حتما باید دارای گواهی MFi اپل باشد.

2 نظرات
  1. amin می‌گوید

    سلام . ببخشید آیا استفاده مکرر از پاوربانک برای آیفون ضرر دارد؟

    1. میلاد طاهری می‌گوید

      سلام
      در صورت استفاده از پاوربانک‌های استاندارد خیر، ضرری ندارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.