آیا آیفون ۱۴ پرو و پرو مکس قادر به رقابت با یک دوربین عکاسی گران‌قیمت هستند؟

زمان حدودی مطالعه مطلب: ۴ دقیقه

قبل از عرضه آیفون‌های سری ۱۴، کمپانی اپل مدت زیادی اقدام به افزایش تعداد مگاپیکسل سنسور دوربین‌های گوشی‌های هوشمند خود نکرده بود. اقدام قبلی اپل در این راستا مربوط به گوشی آیفون ۶s با سنسوری ۱۲ مگاپیکسلی بوده است؛ نسل قبلی این گوشی هوشمند سنسوری ۸ مگاپیکسل داشته است. آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرو مکس دارای سنسور‌ی ۴۸ مگاپیکسلی هستند.

در مقایسه با نسل قبلی گوشی‌های آیفون، ازنظر تعداد مگاپیکسل، در گوشی‌های آیفون‌های ۱۴ پرو و پرو مکس، شاهد ارتقا چشمگیری هستیم. همچنین مساحت این سنسور به‌مقدار ۶۰ درصد بزرگ‌تر از نسل قبلی است. در اثر این موضوع، سنسور جدید جذب نور بسیار بالاتری دارد که علاوه بر افزایش کیفیت تصاویر ثبت شده به‌صورت کلی، در شرایط نوری ضعیف نیز همراه با این گوشی‌ها می‌توان عکس‌های بسیار شفاف‌تری ثبت کرد.

البته استفاده از تمام تعداد مگاپیکسل‌ این گوشی در حالت عادی عکاسی در دسترس کاربران نیست. هنگام عکاسی با آیفون ۱۴ پرو و پرو مکس، به‌صورت پیش‌فرض عکس‌هایی ۱۲ مگاپیکسلی ثبت خواهند شد. بعد از ثبت عکس، تصاویر توسط فناوری به نام Photonic Engine پردازش و بهینه‌‌سازی می‌شوند. این فناوری شامل قطعه‌ای سخت‌افزاری، الگوریتم‌های یادگیری ماشینی و ویرایش نرم‌افزاری به‌صورت خودکار است. یکی از مزایای بهره‌مندی از این تکنولوژی، امکان ثبت عکس‌هایی بسیار باکیفیت در شرایط نوری ضعیف است.

عکاسی با ۴۸ مگاپیکسل

عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی ثبت شده همراه با این گوشی‌ها از کیفیت بالایی برخوردارند، اما مادامی‌که یک گوشی با سنسور ۴۸ مگاپیکسلی در دست دارید؛ ممکن است بخواهید از نهایت قدرت سنسور دوربین گوشی خود استفاده کنید. برای این کار باید به تنظیمات دوربین گوشی رفته و حالت عکاسی Raw را فعال کنید. با فعال کردن این حالت، پردازش کمتری بر روی تصاویر اعمال خواهد شد، اما تصاویری با رزولوشن بسیار بالاتر در اختیار خواهد بود.

امکان عکاسی ۴۸ مگاپیکسلی در آیفون‌های ۱۴ سری پرو تا حد زیادی به دلیل افزایش چگالی المان‌های موجود در حسگر دوربین این گوشی‌ها میسر شده است. المان‌های موجود در حسگر دوربین‌های این گوشی‌ها، دارای فیلترهای قرمز، سبز و آبی هستند تا طیف‌های مختلف نور را به‌صورت مجزا دریافت کنند. در سنسور دوربین گوشی‌های سری پرو آیفون ۱۴، به ازای هر ۲ المان سبز، یک المان آبی و یک المان قرمز وجود دارد. هنگام قرار دادن این گوشی‌ها بر روی حالت عکاسی ۴۸ مگاپیکسلی با فرمت Raw، بلوک‌های ۴تایی از این المان‌ها با هم ادغام می‌شوند و مربع‌های ۴×۴ پیکسلی تشکیل می‌دهند. می‌توانید برای درک بهتر این موضوع، عکس زیر را مشاهده کنید. قسمت چپ این تصویر مربوط به تنظیمات دوربین در حالت پیش‌فرض (۱۲ مگاپیکسلی) است و قسمت سمت راست مربوط به تنظیمات دوربین گوشی در حالت ۴۸ مگاپیکسلی است.

آرایش سنسور آیفون‌ ۱۴ پرو و پرو مکس در حالت های ۱۲ مو ۴۸ مگاپیکسلی

نوشته‌های مرتبط
۱ از ۲۰

مقایسه آیفون ۱۴ پرو با دوربین فوجی X-E4

برای مقایسه آیفون عکاسی با وضوح ۴۸ مگاپیکسلی در فرمت raw با دوربین فوجی X-E4 تعداد زیادی عکس با این دو محصول در تنظیمات و موقعیت‌های مختلف به ثبت رسیده است. دوربین فوجی X-E4 دارای سنسوری ۲۶.۱ مگاپیکسلی است که حداکثر رزولوشن تصاویر ثبت شده با آن برابر با ۴۱۶۰×۶۲۴۰ است. در این مقایسه یک لنز ۲۷ میلی‌متری با حداکثر گشودگی دیافراگم f/2.8 بر روی دوربین فوجی نصب شده است. فاصله کانونی معادل این لنز با در نظر گرفتن  سنسور به‌کاررفته در دوربین آیفون ۱۴ پرو برابر با ۴۰ میلی‌متر (مقداری میان فاصله کانونی دوربین اصلی و تله‌فتو آیفون ۱۴) است. تصاویر ثبت شده با نرم‌افزار Adobe Lightroom ویرایش شده‌اند.

محدوده قیمت دلاری دوربین X-E4 فوجی همراه با لنز XF27mm f/2.8 R WR برابر با ۱۰۵۰ دلار است، درحالی که آیفون ۱۴ پرو ۹۹۹ دلار و آیفون ۱۴ پرو مکس ۱۰۹۹ دلار قیمت دارند.

  • دوربین اصلی آیفون ۱۴ پرو و پرو مکس دارای لنزی با فاصله کانونی معادل ۲۴ میلی‌متر و حداکثر گشودگی دیافراگم f/1.78 است.
  • لنز الترا واید این گوشی‌ها دارای فاصله کانونی معادل ۱۳ میلی‌متری و گشودگی دیافراگم f/2.2 هستند.
  • لنز تله‌فتو این گوشی‌ها دارای فاصله کانونی معادل ۷۷ میلی‌متر و گشودگی دیافراگم f/2.8 هستند.

مقایسه تصاویر

بعد از مقایسه تصاویر ثبت شده به همراه دوربین فوجی X-E4 و آیفون ۱۴ پرو، می‌توان مشاهده کرد که در کیفیت تصاویر ثبت شده به همراه این دو دستگاه، تفاوت چشمگیری وجود ندارد. حتی در عکس‌های ثبت شده در شرایط نوری ضعیف به همراه آیفون ۱۴ پرو، نویز کمتر و جزئیات بیشتری مشهود است. برای این مقایسه از هر صحنه در حالت‌های زوم ۱x و ۲x آیفون استفاده شده است. در کل باید گفت که عکس‌های ثبت شده به همراه آیفون ۱۴ پرو چه در حالت ۴۸ مگاپیکسلی و چه در حالت ۱۲ مگاپیکسلی با زوم دو برابری؛ نتایجی بهتر و یا قابل قیاس با تصاویر ثبت شده به همراه دوربین فوجی‌فیلم X-E4 در اختیار گذاشته است.

البته نباید از قابلیت‌هایی مانند تنظیمات گسترده اعم از قابلیت تنظیم سرعت شاتر، گشودگی دیافراگم، حساسیت ایزو و امکان استفاده از لنزهای گوناگون را در دوربین‌های حرفه‌ای نادیده گرفت. اما با قیمتی تقریباً برابر در آیفون ۱۴ پرو نیز قابلیت‌های فراوانی ازجمله امکانات گسترده یک گوشی هوشمند بالا رده، باتری با دوام ۱ روزه، امکان آپلود عکس‌ها و فیلم‌هایی با کیفیت ثبت شده در لحظه در اختیار کاربران است. در ادامه مقایسه‌ای از تصاویر ثبت شده به همراه این دو دستگاه در موقعیت‌ها و حالت‌های مختلف را در اختیارتان گذاشته‌ایم. تمام عکس‌های قرار گرفته در سمت چپ به‌وسیله آیفون ۱۴ پرو و عکس‌های سمت راست توسط دوربین فوجی X-E4 ثبت شده‌اند.


Zinnia (iPhone 14 Pro 2x, detail at 1500px square) Zinnia (Fujifilm X-E4, detail at 1500px square)

Plants (iPhone 14 Pro 2x)  Plants (Fujifilm X-E4)

 Leaves (iPhone 14 Pro)  Leaves (Fujifilm X-E4)

Exposed brick windows (iPhone 14 Pro 2x)Exposed brick windows (iPhone 14 Pro 2x) Exposed brick windows (Fujifilm X-E4)

Hat and Boots Park (iPhone 14 Pro) Hat and Boots Park (Fujifilm X-E4)

 

منبع www.macworld.com
2 نظرات
  1. Imb می‌گوید

    من از خوانندگان این مطلب میخوام روی عکس های این صفحه کلیک کنند و اونها رو دانلود کنند بعد عکس ها رو ببینند و متوجه صحت ویا کذب بودن این موضوع بشن ، ضمن اینکه از مهمترین بخش های یک دوربین عکاسی سیستم اتوفوکوس خوب یا بدش هست که گوشی های موبایل اصلا تواین مورد حرفی برا گفتن ندارن

    1. محمد حسین تقی زاده می‌گوید

      سلام. سیستم فوکوس خودکار گوشی‌های موبایل جدید از حسگرهای فاصله سنج لیزری و اسکنر سه‌بعدی استفاده می‌کنه. به علاوه، چیپست‌های به کار رفته در گوشی‌های موبایل قدرت پردازشی بسیار بالایی دارن که عملکرد دوربین اون‌ها را به کمک محاسبات هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی بهبود میده. به طور کلی این مقاله مقایسه یک عملکرد کلاسیک یک دوربین عکاسی با عملکرد کامپیوتری یک دوربین موبایل بود. قطعا هنوز مسیر زیادی پیش روی گوشی‌های موبایل به عنوان ابزار عکاسی هست.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.