بهترین مک بوک برای دانشجویان مهندسی

زمان حدودی مطالعه مطلب: ۸ دقیقه

دانشجویان مهندسی از آن دسته کاربرانی هستند که به لپ‌تاپ‌های قدرتمند برای اجرای نرم‌افزارهای حرفه‌ای و سنگین نیاز دارند. مک بوک اپل نیز به لطف کیفیت ساخت بالا، هماهنگی قطعات سخت‌افزاری و نرم‌افزارها و طول عمر قابل توجه، همواره یکی از گزینه‌های پیش‌رو برای دانشجویان مهندسی بوده است. اما با توجه به تصمیم کمپانی اپل در سال ۲۰۲۰ مبنی بر استفاده از پردازنده‌های ساخت خود این شرکت (سری‌های M1، M2، M3 و…)؛ ممکن است برخی نرم‌افزارها همچنان با مک بوک‌ سازگار نباشند. در ادامه به بررسی سیستم‌ها و نرم‌افزارهای مورد نیاز رشته‌های پرطرفدار مهندسی پرداخته شده تا دانشجویان بتوانند بهترین انتخاب را در خرید لپتاپ داشته باشند. در ادامه به معرفی بهترین مک بوک برای دانشجویان رشته‌های مختلف می‌پردازیم.

بهترین مک بوک برای دانشجویان مهندسی کامپیوتر

دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر معمولا به لپتاپ‌هایی با پردازنده مرکزی (CPU) قدرتمند نیاز دارند تا از پس اجرای کد‌های برنامه‌نویسی شده به راحتی بربیاید. در این میان طول عمر بالای باتری نیز برای این دسته از دانشجویان از اهمیت بالایی نیز برخوردار است زیرا ممکن است حین خود کلاس‌ها یا در هر محل دیگری نیاز به کد نویسی یا اصلاح کدهای نوشته شده داشته باشند. نمایشگر با وضوح بالا و استاندارد نیز کمک می‌کند تا خستگی چشم ناشی از خیره‌شدن طولانی مدت به لپتاپ کمتر شود. خوشبختانه تمامی مدل‌های مک بوک (شامل پرو و ایر) در حال حاضر به پردازنده‌های قدرتمندی مجهز هستند که به راحتی از پس اجرای سنگین‌ترین نرم‌افزارهای کدنویسی برمی‌آید. به علاوه، طول عمر باتری مک بوک‌ها نیز به طور میانگین از تمامی لپتاپ‌های ویندوزی دیگر نیز بالاتر است و دانشجویان را از حمل دائم آداپتور بی‌نیاز می‌کند. کیفیت صفحه نمایش مک‌بوک‌ها نیز با استاندارد Retina به گونه‌ای در نظر گرفته شده تا در فاصله استاندارد از نمایشگر، تشخیص پیکسل‌ها از یکدیگر غیرممکن باشد. به علاوه، ویژگی‌های دیگری مانند True-Tone یا Night-Shift نیز با تنظیم خودکار دمای نور نمایشگر، سبب کاهش خستگی چشم‌ها در استفا‌ده‌های طولانی مدت می‌شود.

خوشبختانه مهم‌ترین نرم‌افزارهای مورد نیاز رشته مهندسی کامپیوتر شامل موارد زیر است که همگی با پردازنده‌های سری M اپل سازگاری کامل دارند و مشکلی از این بابت برای دانشجویان ایجاد نمی‌کنند. البته بررسی سازگاری نسخه‌های کرک‌شده موجود با نسخه سیستم‌عامل مک بر عهده خود کاربران است.

متلب (MATLAB)

ویژوال استودیو (Visual Studio)

پایتون (Python)

ویژوال استودیو (Visual Studio)

ویژوال استودیو کد (VSCode)

پی اچ پی استورم (PhpStorm)

اینتلیجی آیدیا (IntelliJ IDEA)

اندروید استودیو (Android Studio)

اکلیپس (Eclipse)

زمپ (XAMMP)

لازم به ذکر است، برای برنامه نویسی به زبان ++C می‌توان از VScode به همراه افزونه‌های مرتبط استفاده کرد. برنامه نویسی به زبان پایتون نیز به صورت پیش‌فرض در سیستم‌عامل مک پشتیبانی می‌شود و کاربران می‌توانند از خود برنامه ترمینال  (Terminal) سیستم‌عامل مک برای این منظور استفاده کنند. اگرچه استفاده از ادیتور‌های بهتر برای آسان‌تر شدن فرآیند کدنویسی توصیه می‌شود.

بهترین مک بوک برای مهندسی و مناسب مهندسان کامپیوتر انتخاب از میان مدل‌های مک بوک پرو است. مک بوک پرو M3 با رم ۸ گیگابایت به خوبی از پس برنامه‌نویسی و اجرای کدهای سنگین برمی‌آید. اگرچه کاربران می‌توانند هرکدام از سایر مدل‌های مک بوک ایر یا پرو با چیپ‌ست M1 به بالا را برای این رشته انتخاب کنند. مهم‌ترین تفاوت مک بوک پرو و مک‌بوک ایر، وجود سیستم خنک‌کننده فن در مدل‌های مک بوک پرو است که برنامه‌نویسی طولانی مدت و ران‌های سنگین‌ را با بالاترین سرعت و کمترین افت راندمان تضمین می‌کند. اگرچه، از آنجایی که بیشتر دانشجویان در این مرحله صرفا به یادگیری می‌پردازند، انتخاب از میان مدل‌های مک بوک ایر نیز می‌تواند کاملا با نیازهای این افراد متناسب باشد. در نهایت اگر به دنبال یک مک بوک برای کدنویسی حرفه‌ای در سطوح بالا هستید، توصیه می‌شود به سراغ مدل‌‌های مجهز به چیپ‌ست Pro یا Max  ( مانند M3 Pro یا M3 Max) بروید تا در کنار پردازنده قدرتمندتر، از حافظه رم بالاتری برای اجرای همزمان استودیوهای مختلف و کدهای سنگین بهره‌مند شوید.

راهنمای خرید مک بوک برای دانشجویان مهندسی عمران و معماری

دانشجویان مهندسی عمران و معماری همواره دغدغه انتخاب یک لپتاپ عالی برای اجرای نرم‌افزارهای پیچیده این رشته را دارند. متأسفانه به رغم انتشار نرم‌افزار محبوب اتوکد (AutoCAD 2024) برای سیستم‌عامل مک و کرک شدن آن، همچنان سایر نرم‌افزارهای مورد نیاز این رشته یا پلاگین‌های مورد نیاز برای این نرم‌افزارها به صورت کامل برای مک بوک‌های مجهز به پردازنده‌های سری M منتشر نشده است. در نتیجه نرم‌افزارهای محبوبی مانند ۳DsMAX یا Revit روی این مدل‌ها ممکن نخواهد بود. پیچیدگی بسیار بالای کدهای این نرم‌افزارها سبب شده تا حتی استفاده از ویندوز مجازی (Parallels Desktop یا انواع VM‌ها) نیز برای اجرای آن‌ها کارآمد نباشد. اگرچه همچنان می‌توان از نرم‌افزارهای مدل‌سازی سه‌بعدی مانند Blender یا Maya بر روی مک استفاده کرد اما همچنان جایگزین نرم‌افزارهای دیگر نمی‌شوند. نرم‌افزار محبوب ArcGIS نیز به طور کلی با سیستم‌عامل مک سازگاری ندارد. در نتیجه توصیه می‌شود دانشجویان رشته مهندسی عمران یا رشته مهندسی معماری صرفا به دنبال لپتاپ‌های ویندوزی با پردازنده گرافیکی قدرتمند باشند و از خرید مک بوک به عنوان لپتاپ اصلی خودداری کنند. اگرچه خرید یک مک بوک ایر یا پرو به عنوان لپتاپ دوم یا ابزار ارائه پروژه‌های طراحی شده می‌تواند انتخاب مناسبی برای این افراد باشد.

 

راهنمای خرید مک بوک برای دانشجویان مهندسی برق

دانشجویان رشته مهندسی برق به علت گرایش‌های فراوان این رشته، به طیف وسیعی از نرم‌افزارهای برنامه‌نویسی، طراحی مدار و تحلیل داده نیاز دارند. بسیاری از این نرم‌افزارها نیز در رده صنعتی به حساب می‌آیند که نسخه کرک شده آن‌ها حتی روی ویندوز نیز با مشکلاتی روبرو است. با این وجود، یک پردازنده مرکزی قدرتمند مهم‌ترین نیازمندی این دسته از دانشجویان است که مک بوک‌های نسل جدید (۲۰۲۰ به بالا) همگی به چنین سخت‌افزاری مجهز هستند. در ادامه نرم‌افزارهای رایج مهندسی برق که با سیستم‌عامل مک سازگاری دارند آورده شده است. لازم به ذکر است که سازگاری نسخه‌های کرک منتشر شده با نسخه سیستم‌عامل مک بر عهده خود کاربران است.

متلب (MATLAB)

KiCAD

Autodesk EAGLE

COMSOL

Fritzing

LTspice

EasyEDA

نرم‌افزارهای رایج رشته مهندسی برق که با سیستم‌عامل مک سازگاری ندارند عبارتند از:

SIMULIA CST Studio Suite

ANSYS Maxwell

DIgSilent PowerFactory

PS CAD

Agilent Genesys یا Keysight Genesys

Altium Design

CodeVision AVR

Proteus PCB Design

Cadence OrCAD

Automation Studio P6

AutoCAD Electrical

SIMATIC STEP 7

در مجموع باید گفت طیف وسیعی از نرم‌افزارهای رایج مهندسی برق در گرایش‌های مختلف به طور کلی با سیستم‌عامل مک سازگاری ندارد. در نتیجه خرید مک بوک به عنوان لپتاپ اصلی برای دانشجویان رشته مهندسی برق توصیه نمی‌شود. اگرچه دو نرم‌افزار قدرتمند MATLAB و Autodesk EAGLE به خوبی روی سیستم‌عامل مک اجرا می‌شود و در نتیجه افراد می‌توانند به برنامه‌نویسی یا طراحی مدار بپردازند.

بهترین مک بوک برای دانشجویان مهندسی هوافضا

نوشته‌های مرتبط
۱ از ۲

دانشجویان مهندسی هوافضا از آن دسته افرادی هستند که به یک سیستم کامپیوتری با پردازنده مرکزی و گرافیکی قدرتمند در کنار حافظه رم قابل توجه نیاز دارند تا از پس طراحی‌های سه‌بعدی و تحلیل انواع جریان‌های سیالات به خوبی بربیاید. اما متاسفانه اکثر نرم‌افزارهای رایج در این رشته با سیستم عامل مک سازگاری کامل ندارند و این موضوع سبب شده تا این دسته از افراد به سراغ خرید لپتاپ‌های ویندوزی بروند. با این وجود همچنان برخی از نرم‌افزارهای کاربردی رشته هوافضا با سیستم‌عامل مک سازگار هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است. لازم به ذکر است که سازگاری نسخه‌های کرک منتشر شده با نسخه سیستم‌عامل مک بر عهده خود کاربران است.

OpenVSP

Punch! SharkCAD Pro

Cart3D

COMSOL

لازم به ذکر است که سازگاری نسخه‌های کرک منتشر شده با نسخه سیستم‌عامل مک بر عهده خود کاربران است.

نرم‌افزارهای رایج رشته مهندسی هوافضا که با سیستم‌عامل مک سازگاری ندارند عبارتند از:

Solidworks

nTopology

CATIA

Inventor

ADS (Aircraft Design Software)

Creo

NX

Solid Edge

در نهایت با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از نرم‌افزارهای کاربردی این رشته با سیستم‌عامل مک سازگاری ندارند؛ خرید مک بوک به دانشجویان رشته هوافضا توصیه نمی‌شود. باید توجه داشت که از نرم‌افزارهای سازگار نیز به علت پیچیدگی بالا، نسخه‌های کرک شده مناسبی در دسترس نیست و برای پیشگیری از مشکلات اجرایی، بهتر است از نسخه اصلی این نرم‌افزارها استفاده شود که هزینه نسبتا بالایی دارد.

لپ تاپ مناسب مهندسان

 

راهنمای خرید مک بوک برای دانشجویان مهندسی شیمی و نفت

دانشجویان مهندسی شیمی و نفت از آن دسته افرادی هستند که در طی تحصیل، نیازمند اجرای نرم‌افزارهای صنعتی برای شبیه‌سازی انواع پالایشگاه‌ها، خطوط تولید، مخازن نفتی و غیره هستند. اجرای چنین نرم‌افزارهایی نیازمند پردازنده‌های مرکزی و گرافیکی قدرتمند، حافظه رم بالا و حافظه ذخیره‌سازی داخلی بالا است. متأسفانه بیشتر نرم‌افزارهای این رشته از سالیان گذشته توسط شرکت‌های بزرگ طراحی و توسعه داده شده و هیچکدام با پردازنده‌های جدید اپل بر پایه معماری ARM سازگاری ندارند. اگرچه همچنان می‌توان از مک بوک برای برنامه‌نویسی در محیط نرم‌افزار MATLAB یا شبیه‌سازی پدیده‌های انتقال در نرم‌افزار COMSOL استفاده کرد. اما این تنها بخشی از واحد‌های درسی این رشته است و در نتیجه دانشجویان نباید به مک بوک به عنوان لپتاپ اصلی خود نگاه کنند. در ادامه فهرستی از نرم‌افزارهای رایج این رشته که با سیستم عام مک سازگاری ندارند آورده شده است.

ASPEN

HYSYS

Espresso ESN

AVEVA PRO/II

Petrel

Eclipse

OLGA

بهترین مک بوک برای دانشجویان مهندسی مواد و متالورژی

در ادامه انتخاب بهترین مک بوک برای مهندسی، دانشجویان رشته مهندسی مواد و متالورژی نیز متناسب با نیازهای طراحی و تحلیل داده‌ها، به یک سیستم کامپیوتری با پردازنده مرکزی و گرافیکی قدرتمند نیاز دارند. اما متأسفانه نرم‌افزارهای رایج و مورد نیاز این رشته نیز عموما برای سیستم‌عامل مک بهینه‌سازی نشده‌اند و همچنان بهترین انتخاب برای این دسته از دانشجویان، لپتاپ‌های ویندوزی است. با این حال نرم‌افزارهایی مانند  SingleCrystal یا ImageJ برای استفاده با مک مناسب هستند. اگرچه سازگاری نسخه‌های کرک منتشر شده با سیستم‌عامل مک باید توسط خود کاربران بررسی شود. در ادامه به برخی از نرم‌افزارهای رایج این رشته که با سیستم‌عامل مک سازگاری ندارند اشاره شده است:

Accelrys (BIOVIA) Materials Studio

SolidCast

Honeywell Predict

Origin Pro

HSC Chemistry

راهنمای خرید مک بوک برای دانشجویان مهندسی پزشکی

دانشجویان رشته مهندسی پزشکی برای اجرای نرم‌افزارهای طراحی سه‌بعدی یا شبیه‌سازی مدارها به کامپیوترهایی با پردازنده مرکزی و گرافیکی قدرتمند در کنار حافظه رم بالا نیاز دارند. اگرچه بخش قابل توجهی از این رشته نیز به برنامه‌نویسی به زبان پایتون اختصاص پیدا می‌کند که مک بوک در این زمینه یکی از بهترین گزینه‌هاست. نرم‌افزار LabView نیز یکی دیگر از نرم‌افزارهای پرکاربرد این رشته است که با سیستم‌عامل مک سازگاری دارد اما ممکن است در پیدا کردن نسخه کرک شده آن با مشکل مواجه شوید. با این وجود سایر نرم‌افزارهای رایج و مورد نیاز این رشته با سیستم‌عامل مک سازگاری ندارند و دانشجویان باید با توجه به این مسئله لپتاپ مورد نیاز خود را انتخاب کنند. در ادامه بخشی از نرم‌افزارهای رایج اما ناسازگار با سیستم‌عامل مک آورده شده تا دانشجویان رشته مهندسی پزشکی انتخاب آگاهانه‌ای داشته باشند:

ABAQUS

PSpice/ORCAD

Proteus

SolidWorks

Catia

ANSYS

Materialise Mimics

نتیجه‌گیری

بسیاری از نرم‌افزارهای مورد استفاده در رشته‌های مهندسی از سالیان گذشته بر پایه معماری رایج پردازنده‌های اینتل و AMD یعنی X86 و X64 کدنویسی شده‌اند. پیچیدگی بالای این نرم‌افزارها در کنار سال‌ها توسعه و تحقیق برای اجرای بی‌نقص این نرم‌افزارها سبب شده تا شرکت‌های توسعه‌دهنده، علاقه کمتری به انتشار نسخه اختصاصی برای سیستم‌عامل مک داشته باشند. به علاوه، با تصمیم کمپانی اپل در سال ۲۰۲۰ مبنی بر بکارگیری چیپ‌ست‌های سری M با معماری ARM، سبب شده تا حتی امکان نصب ویندوز با استفاده از BootCamp نیز ممکن نباشد. استفاده از انواع نرم‌افزارهای شبیه‌ساز و Virtual Machine ‌ها نیز برای استفاده از این نرم‌افزارها توصیه نمی‌شود زیرا پیچیدگی بالای کد‌های این نرم‌افزارها در زمان ترجمه شدن به کدهای مناسب ARM، خطاهای گوناگونی را ایجاد می‌کند. در نهایت باید گفت مک بوک و سایر کامپیوترهای مک، یک انتخاب عالی برای بخش برنامه‌نویسی در رشته‌های مهندسی هستند که در صدر آن‌ها مهندسی کامپیوتر قرار دارد. اما آن دسته از دانشجویانی که نیازهایی فراتر از برنامه‌نویسی به زبان‌های مختلف دارند، بهتر است سراغ لپتاپ‌های ویندوزی بروند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.