ماه گذشته، اپل از نسل جدید ساعتهای هوشمند خود یعنی اپل واچ سری ۷ با نمایشگر بزرگتر، مقاومت بیشتر و سرعت شارژ بالاتر رونمایی کرد. سال گذشته نیز با معرفی اپل واچ SE، یک نسخه اقتصادی و محبوب برای هواداران این محصول عرضه کرد که بسیاری از ویژگیهای کاربردی اپل واچ را در آن گنجانده بود.
اپل واچ ۷ با قیمت پایه ۳۹۹ دلار عرضه میشود. این در حالی است که اپل واچ SE با قیمت رقابتی ۲۷۹ دلار به فروش میرسد. بسیاری از ویژگیها مانند طراحی، مقاومت در برابر آب و حسگر اپتیکال قلب میان این دو مدل مشترک است. بنابراین شاید بسیاری از کاربران در مورد انتخاب میان این مدلها سردرگم شوند. قطعا سری SE قابلیتهای کمتری نسبت به سری هفتم اپل واچ دارد اما کدام یک برای شما مناسبتر است؟ برای یافتن پاسخ این پرسش به ادامه این بررسی توجه کنید.
بررسی ویژگیهای سری ۷ و سری SE
بسیاری از ویژگیهای این دو مدل از اپل واچ مشترک است که در این فهرست به این ویژگیها اشاره شده است:
-بدنه آلومینیومی
-تاج دیجیتال (Digital Crown) با فیدبک لرزشی
-نمایشگر رتینا LTPO OLED با بیشینه روشنایی ۱۰۰۰ نیت
-مقاومت در برابر آب تا عمق ۵۰ متری، مناسب شنا
-پردازنده دو هستهای ۶۴ بیت
-هشدار ضربان قلب بالا یا پایین و تشخیص نامنظم بودن آن
-شتابسنج و ژیروسکوپ با قابلیت تشخیص سقوط از ارتفاع یا زمین خوردن فرد
-ارتفاع سنج
-قطبنما
-حسگر نور محیط
-بلندگو با صدای ۵۰ درصد بلندتر از اپل واچ سری ۳
-میکروفون
-طول عمر باتری ۱۸ ساعت برای یک روز کامل
-موجود در مدلهای GPS و GPS+Cellular
– تماس اضطراری و اورژانس به صورت خودکار
-چیپست W3 برای اتصالات بیسیم
-بلوتوث نسخه ۵
-حافظه داخلی ۳۲ گیگابایت
جدول تفاوت اپل واچ سری ۷ و سری SE
در نگاه اول بسیاری از قابلیتها و ویژگیها میان این دو مدل یکسان است. اگرچه با بررسی دقیقتر میتوان به تفاوتهای مهمی میان این دو مدل پی برد که اپل واچ سری ۷ را از اپل واچ SE متمایز میکند. این ویژگیها شامل سایز نمایشگر، نوار قلب و پایش سطح اکسیژن خون میشود. در ادامه به بیان تفاوتهای این دو مدل میپردازیم:
Apple Watch Series 7 | Apple Watch SE |
موجود در مدلهای آلومینیومی، استیل و تیتانیوم | بدنه آلومینیومی |
سایز ۴۱ و ۴۵ میلیمتر | سایز ۴۰ و ۴۴ میلیمتر |
نمایشگر رتینا با قابلیت روشن ماندن دائم | نمایشگر رتینا |
نمایشگر ۲۰ درصد بزرگتر با حاشیههای ۱.۷ میلیمتری | حاشیه نمایشگر ۳ میلیمتری |
چیپست دو هستهای ۶۴ بیتی مدل S7 (۲۰ درصد سریعتر از چیپست اپل واچ سری SE) | چیپست دو هستهای ۶۴ بیتی مدل S5 |
نسل سوم حسگر اپتیکال قلب | نسل دوم حسگر اپتیکال قلب |
مدل آلومینیومی موجود در رنگهای مشکی، کرم روشن، سبز یشمی، آبی و قرمز | موجود در رنگهای خاکستری، نقرهای و طلایی |
وزن ۳۲ گرم برای مدل آلومینیوم GPS | وزن ۳۰.۸ گرم برای مدل GPS |
وایفای ۸۰۲.۱۱ b/g/n 2.4/5GHz | وایفای ۸۰۲.۱۱ b/g/n 2.4 GHz |
به همراه کابل فستشارژ USB Type-C ۱ متری | به همراه کابل شارژ USB Type-C ۱ متری |
مقاومت در برابر ورود گرد و غبار با استاندارد IP6X | |
پوشش کریستالی ضد ترکخوردگی بر روی صفحهنمایش | |
حسگر سنجش سطح اکسیژن خون | |
حسگر الکتریکی قلب | |
شارژ سریع (۸۰ درصد در ۴۵ دقیقه) | |
چیپ U1 برای اتصالات بیسیم در فاصله نزدیک |
با مقایسه ویژگیها در جدول بالا میتوان به تفاوتهای اساسی میان این دو مدل پی برد تا انتخاب میان آنها ساده تر شود.
طراحی
با وجود اینکه طراحی اپل واچ سری ۷ شباهت زیادی به اپل واچ SE دارد اما با کمی دقت بیشتر متوجه میشوید اپل در سری ۷ از لبههای گردتری استفاده کرده است. برای قسمت بلندگو تنها یک خروجی در نظر گرفته شده و ظاهر کلی محصول به طور اساسی بهینهتر شده است.
لبههای نمایشگر اپل واچ سری ۷ به سمت بدنه کشیده شده است و به این ترتیب حتی با نگاه کردن از کنار، صفحه نمایش دیده میشود.

به علاوه، بدنه اپل واچ ۷ بزرگتر شده و در سایزهای ۴۱ و ۴۵ میلیمتری عرضه میشود. در واقع از نظر اندازه، تنها ۱ میلیمتر تفاوت میان سایزهای مختلف اپل واچ سری ۷ و SE وجود دارد. از نظر وزن نیز، اپل واچ سری ۷ اندکی سنگینتر از اپل واچ SE است اما این اختلاف در مدل آلومینیومی به قدری ناچیز است که قابل حس کردن نیست.
یکی از نکات قابل توجه، استفاده از کریستالهای یاقوت به عنوان شیشه اپل واچ سری ۷ در مدلهای استیل و تیتانیوم است. اپل واچ سری ۷ آلومینیومی همانند اپل واچ سری SE از شیشه تقویت شده Ion-X بهره میبرد.

از نظر طیف رنگ نیز اپل واچ سری ۷ در رنگهای متنوعتری عرضه شده که انتخاب را برای طیف وسیعی از کاربران سادهتر میکند. اگرچه رنگهای اپل واچ سری SE نیز شامل خاکستری، طلایی و نقرهای است که رایجترین انتخاب میان مشتریان به حساب میآید.
دوام و مقاومت
Apple Watch Series 7 دوام بسیار بیشتری نسبت به Apple Watch SE دارد. این مدل با بهرهمندی از کریستال ضد ترکخوردگی بر روی نمایشگر و ۵۰ درصد ضخامت بیشتر، در برابر ضربههای مختلف یا سقوط، مقاومت بیشتری نسبت به SE از خود نشان میدهد.
به علاوه، اپل واچ ۷ گواهی مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار IP6X دارد که خیال کاربران را از استفاده از این ساعت هوشمند در سواحل یا بیابانها راحت میکند. لازم به ذکر است که هر دو مدل برای شنا کردن مناسب هستند و تا عمق ۵۰ متری در برابر نفوذ آب مقاومت نشان میدهند.
شاید مقاومت بیشتر اپل واچ سری ۷ دلیل راضیکنندهای برای خرید آن نباشد اما اگر شما هم در گذشته با مشکل نفوذ شن و ماسه یا شکستن شیشه اپل واچ سر و کار داشتهاید، این گزینه یک انتخاب ایدهآل برای شما خواهد بود.
نمایشگر
سایز صفحه نمایش یکی از اصلیترین تفاوتهای میان اپل واچ سری ۷ با اپل واچ سری SE است. حاشیههای نمایشگر در مدل SE، ۳ میلیمتریی هستند اما در سری ۷ ضخامت آنها به ۱.۷ میلیمتر کاهش پیدا کرده است. در نتیجه به لطف ابعاد بزرگتر بدنه، اپل واچ سری ۷ به نمایشگری ۲۰درصد بزرگتر از سری SE مجهز شده است.

بزرگتر بودن صفحهنمایش اپل واچ سری ۷ نه تنها سبب نمایش اطلاعات بیشتر بر روی آن میشود؛ بلکه بهینهسازیهای انجام شده در سیستمعامل watchOS 8 گزینهها و منوهای بزرگتری را نشان میدهند. به علاوه سایز فونت نوشتهها نیز افزایش یافته و امکان بهرهمندی از یک کیبورد کامل QWERTY برای تایپ کردن با اپل واچ نیز فراهم شده است.
دو پسزمینه ساعت (Watch Face) اختصاصی نیز برای اپل واچ سری ۷ در نظر گرفته شده که جلوه بیشتری به بزرگتر بودن صفحهنمایش آن میدهد. تصویر زیر این دو واچ فیس را نشان میدهد.

هر دو مدل اپل واچ سری ۷ و SE از پنل رتینا LTPO OLED با بیشینه روشنایی ۱۰۰۰ نیت بهره میبرند. اگرچه اپل واچ سری ۷ به قابلیت روشن ماندن دائم صفحه نمایش مجهز شده تا دیگر برای مشاهده ساعت یا نوتیفیکیشنها نیازی به بالا آوردن مچ دست یا روشن کردن ساعت نباشد.
این ویژگی جذابیت خاص خودش را برای کاربران دارد اما اگر با حرکت دادن مچ خود یا روشن کردن اپل واچ SE برای مشاهده زمان یا نوتیفیکیشنها مشکلی ندارید، گزینه اقتصادیتر برای شما مناسبتر است.
در مقابل نمایشگر بزرگتر اپل واچ سری ۷ استفاده از آن را بسیار راحتتر کرده و مطالعه پیامها و پاسخ دادن به آنها با استفاده از کیبورد کامل، نیاز به استفاده از گوشی موبایل را به حداقل میرساند.
چیپست S5 در برابر S7
کمپانی اپل در سری ۷ ساعتهای هوشمند خود از چیپست S7 استفاده کرده که از لحاظ عملکرد شباهت زیادی به چیپست نسل قبل یعنی S6 دارد. اما اپل واچ سری SE به چیپست S5 مجهز شده که به طور کلی ۲۰ درصد ضعیفتر از چیپستهای جدیدتر این شرکت است.
با این وجود طول عمر باتری هر دو مدل یکسان است و مصرف باتری چیپستهای جدیدتر با وجود افزایش سرعت، بهینه شده است.
برای درک بهتر سرعت چیپست اپل واچ SE یعنی S5 باید بدانید که اپل واچ سری SE تا دوبرابر سریعتر از اپل واچ سری ۳ است.
چیپست U1 Ultra-Wideband
تنها اپل واچ مجهز به چیپست اتصال بیسیم نزدیک U1، اپل واچ سری ۷ است. با استفاده از این چیپست، انتقال اطلاعات در فواصل نزدیک ممکن میشود که میتوان از آن برای باز کردن دربهای هوشمند، قفل خودرو یا ردیابی با AirTag استفاده کرد.
به علاوه، این فناوری قابلیت تشخیص دقیق فاصله بین دو دستگاه را فراهم میکند. دقت این فناوری بسیار بیشتر از بلوتوث یا وایفای است.
در حال حاضر کاربردهای محدودی برای این چیپست معرفی شده است اما قطعا در آینده با پیشرفت تکنولوژی، کاربردهای وسیع آن را در در زندگی روزمره شاهد خواهیم بود.
سرعت شارژ و طول عمر باتری
هر دو مدل اپل واچ سری ۷ و اپل واچ سری SE، با یکبار شارژ کامل تا ۱۸ ساعت استفاده روزمره را پشتیبانی میکنند. اگرچه اپل ادعا میکند سری ۷ این محصول ۳۳ درصد سریعتر از سری ۶ شارژ میشود. از آنجایی که سرعت شارژ شدن اپل واچ سری ۶ سریعتر از سری SE است، اختلاف قابل توجهی میان زمان شارژ شدن این دو محصول دیده میشود.
برای درک بهتر این موضوع، اپل واچ سری ۶ برای شارژ کامل به ۱.۵ ساعت زمان نیاز دارد. در مقابل اپل واچ سری ۷ تنها در ۴۵ دقیقه به شارژ ۸۰ درصد میرسد. به علاوه، تنها ۸ دقیقه شارژ شدن اپل واچ سری ۷ برای پایش ۸ ساعت خواب شبانه کافی است. این سرعت بالا مدیون کابل فستشارژ مغناطیسی جدید اپل واچ سری ۷ است.
اگر استفادههای سنگینی از اپل واچ دارید و برای مثال از ردیابی GPS و سنجش ضربان قلب به طور دائم استفاده میکنید، اپل واچ سری ۷ با سرعت بالاتر شارژ، محدودیت کمتری در استفاده روزمره برای شما ایجاد خواهد کرد.
حسگرهای سلامتی
اپل واچ سری ۷ به حسگر سنجش غلظت اکسیژن خون مجهز شده است. این ویژگی برای اطمینان از سلامتی بدن و تنظیم ورزشها بسیار کاربردی است. به علاوه، این قابلیت میتوان معیار مناسبی برای تشخیص بیماریهای تنفسی یا کورونا است. با نگاهی به درب پشتی این ساعت هوشمند، مجموعهای از دیودهای نوری سبز، قرمز و مادون قرمز مشاهده میشود که درصد اکسیژن موجود در رگهای خونی را اندازهگیری کرده و در بازه ۷۰ تا ۱۰۰ درصد گزارش میکنند.
حسگر الکتریکی قلب نیز برای اپل واچ سری ۷ در نظر گرفته شده که وظیفه ثبت نوار قلبی را بر عهده دارد. الکترودهای تعبیه شده در زیر ساعت و کوک دیجیتال (digital crown) با ارسال سیگنالهای الکتریکی به مدت ۳۰ ثانیه، توانایی سنجش دقیق ضربان قلب و عملکرد آن را دارند. به این ترتیب میتوان از بروز انواع مشکلات قلبی عروقی مطلع شد و در سریعترین زمان برای درمان آن اقدام کرد.

در مقابل اپل واچ سری SE به حسگرهای سنجش غلظت اکسیژن (SpO2) یا حسگر الکتریکی قلب (ECG) مجهز نشده و برای این محصول به یک حسگر اپتیکال سنجش ضربان قلب اکتفا شده است. با استفاده از این حسگر، ضربان قلب به طور پیوسته سنجیده میشود و در صورت کاهش یا افزایش خطرناک یا بینظمی در ضربان، به کاربر هشدار داده میشود. تماس اضطراری با اورژانس به صورت خودکار، تشخیص سقوط یا زمین خوردن کاربر و تشخیص سر و صداهای مهم همچنان در اپل واچ سری SE دیده میشود که دلگرم کننده است.
بزرگترین تفاوت اپل واچ سری ۷ با اپل واچ سری SE
شاید بزرگترین تفاوت اپل واچ سری ۷ با اپل واچ سری SE همین حسگرهای پیشرفته سلامتی باشند اما در حال حاضر کمپانی اپل مجوز لازم برای ارائه این خدمات را در کشور ایران ندارد و به همین علت، امکان استفاده از قابلیت سنجش غلظت اکسیژن خون یا حسگر نوار قلبی در ایران وجود ندارد. با این اوصاف، تفاوتهای تعیینکننده برای انتخاب میان این دو مدل به اختلافات ظاهری و سرعت عملکرد و شارژ این دستگاهها محدود میشود.
نتیجهگیری
اپل واچ سری ۷ یک پیشرفت تمامعیار نسبت به نسل قبلی یعنی اپل واچ سری ۶ به حساب میآید. صفحه نمایش بزرگتر، مقاومت و دوام بیشتر، سرعت شارژ بالاتر و بدنه متفاوت از مهمترین بهبودهای حاصل شده در این نسل هستند. انتخابهای وسیعتری برای رنگ اپل واچ در سری ۷ وجود دارد و استفاده از آن به لطف نمایشگر بزرگتر و watchOS 8 که برای آن بهینه شده، آسانتر است.
در مقابل اپل واچ سری SE که حالا یکسال از معرفی آن میگذرد، با قیمتی اقتصادیتر، بیشتر ویژگیهای کاربردی و محبوب این ساعت هوشمند را ارائه میکند. انتخاب این مدل برای افرادی که هنوز از اپل واچ سری ۳ و ۴ استفاده میکنند یک تجربه کاملا متفاوت خواهد بود. به علاوه، با توجه به غیرفعال بودن بیشتر ویژگیهای منحصر به فرد اپل واچ سری ۷ در زمینه حسگرهای سنجش سلامتی، انتخاب اپل واچ سری SE برای کاربرانی که به ویژگیهای ورزشی این ساعت هوشمند اهمیت میدهند منطقیتر به نظر میرسد.
اگر به دنبال آخرین فناوریهای روز دنیا هستید، نمایشگر بزرگتر با قابلیت روشن ماندن دائم برای شما اهمیت دارد و دقت زیادی در مراقبت از اپل واچ خود به خرج نمیدهید، اپل واچ سری ۷ یک گزینه ایدهآل برای شماست.
در مقابل اگر به دنبال یک همراه روزمره برای پایش وضعیت سلامت و ورزش هستید و استفاده متعادلی از ویژگیهای ساعت هوشمند دارید، با یک صرفهجویی قابل توجه در هزینه پرداختی میتوانید گزینه دوست داشتنی اپل واچ سری SE را انتخاب کنید و از دنیای وسیع قابلیتهای آن لذت ببرید.
منبع : macrumors
عالی بود . من دو روزه سری هفت استیل خریدم واقعا محشره و قابلیتهای بسیار زیادی دارد.
مبارکتون باشه
سلام. سنسور اکسیژن اش کار میکنه/؟
سلام چرا اپل واچ سری هفت موقعی ک دستت نیست هم زنگ میخوره
ولی اسایی زنگنمیخورهموقعی ک جداازدسته؟